x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un pakistanez acuzat de blasfemie, ucis si ars de o multime furioasă

Un pakistanez acuzat de blasfemie, ucis si ars de o multime furioasă

22 Dec 2012   •   20:53
Un pakistanez acuzat de blasfemie, ucis si ars de o multime furioasă
Sursa foto: AFP

O gloată pe pakistanezi furioşi a luat cu asalt o secţie de poliţie şi au ucis în bătaie un bărbat ţinut în arest acolo sub acuzaţia de blasfemie. Cadavrul victimei a fost apoi ars, potrivit martorilor, informează BBC.

Bărbatul, al cărui nume nu a fost făcut public, a fost arestat după ce într-o moschee din districtul Dadu, unde acesta stătuse peste noapte, au fost găsite pagini arse din Coran. Vestea a fost auzită de oamenii din zonă, care au năvălit în secţia de poliţie unde acesta era deţinut şi l-au omorât.

Şeful poliţiei districtuale, Usman Ghani, spune că incidentul a fost filmat cu mai multe telefoane mobile, iar filmările vor ajuta poliţia să-i identifice pe agresori. Şeful secţiei de poliţie şi alţi cinci agenţi au fost arestaţi pentru că nu au putut asigura paza bărbatului ucis.

Blasfemia este un subiect foarte sensibil, în Pakistan. Deşi este pedepsită de lege, zeci de persoane au fost ucise, în ultimii ani, fie de gloate furioase, fie de justiţiari pentru o asemenea faptă.

În 2011, guvernatorul provinciei Punjab, Salman Taseer şi ministrul minorităţilor religioase, Shahbaz Bhatti au fost asasinaţi după ce şi-au exprimat dezacordul faţă de legea care permite deschiderea de dosar penal pentru blasfemie. 

×