x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un parlamentar ucrainean îi cere lui Zelenski să prezinte stenograma completă a discuţiei cu Trump

Un parlamentar ucrainean îi cere lui Zelenski să prezinte stenograma completă a discuţiei cu Trump

26 Sep 2019   •   15:58
Un parlamentar ucrainean îi cere lui Zelenski să prezinte stenograma completă a discuţiei cu Trump

Parlamentarul ucrainean de opoziţie Oleksii Goncearenko a înaintat joi o cerere oficială către biroul preşedintelui Volodimir Zelenski pentru a prezenta stenograma integrală a discuţiei telefonice pe care acesta a avut-o pe 25 iulie cu preşedintele american Donald Trump, relatează agenţia Reuters, citând Interfax Ucraina.

Goncearenko a postat pe contul său de Facebook şi o copie scanată cu cererea adresată lui Zelenski, care deocamdată nu a comentat solicitarea.

Casa Albă a publicat miercuri o stenogramă de cinci pagini a convorbirii telefonice dintre cei doi şefi de stat. Unul din subiectele abordate de preşedintele american este o investigaţie pentru corupţie desfăşurată de autorităţile de la Kiev împotriva lui Hunter Biden, fiul fostului vicepreşedinte american Joe Biden şi care ar fi fost oprită în urma intervenţiei acestuia din urmă pe vremea când era în funcţie, potrivit lui Trump fostul preşedinte cerând în plus Kievului şi demiterea procurorului ucrainean care se ocupa de acel dosar.

''Biden s-a lăudat că a oprit investigaţia, deci dacă aţi putea vedea despre ce este vorba'', i-a spus Trump lui Zelenski, acesta promiţându-i că viitorul procuror general ucrainean se va ocupa de această problemă.

Printre altele, Donald Trump a mai estimat în discuţia cu Zelenski că Germania nu face aproape nimic pentru Ucraina şi că, la fel ca alte capitale europene, Berlinul vorbeşte, dar nu face nimic concret.

AGERPRES

×