x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un pensionar irlandez a murit de combustie spontană

Un pensionar irlandez a murit de combustie spontană

23 Sep 2011   •   14:36

Michael Faherty, un pensionar de 76 de ani din Irlanda, a murit ca urmare a combustiei spontane, un fenomen rar in care organismul izbucneste fara sa aiba contact cu o flacara, se arata in raportul medicului legist.

Barbatul a fost gasit cu fata in jos, in camera de zi a casei sale, complet ars. In afara de portiunea podelei unde s-a prabusit si zona tavanului de deasupra lui, camera a ramas neafectata. Desi camera de zi a barbatului avea un camin in care ardea focul, medicii legisti exclud posibilitatea ca victima sa fi luat foc de la aceasta sursa.

Din cele cateva sute de cazuri de combustie spontana documentate in ultimii 300 de ani, se stie ca astfel de fenomene survin deseori cand victimele stau in apropierea unei surse de caldura, desi nu exista contact direct cu aceasta.

Politia a exclus si varianta unui atac. In urma autopsiei s-a aflat ca barbatul suferea de diabet si hipertensiune, insa cauza mortii a fost flacara, nu un atac de cord.

Doctorul McLoughlin, care a efectuat autopsia spune ca a cercetat multe tratate medicale pana sa stabileasca aceasta cauza a mortii.

"Incendiul a fost investigat in amanunt, iar aceasta a fost singura concluzie la care am ajuns. Se aseamana cu toate celelalte cazuri documentate de combustie spontana, cazuri pentru care nu exista inca o explicatie", a spus acesta.

×