x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un politician italian le refuză românilor o biserică

Un politician italian le refuză românilor o biserică

de Carmen Plesa    |    04 Mai 2010   •   00:00

"Ar fi bine ca românii să înceapă să trăiască după tradiţiile noastre!"



Un lider al partidului extremist Liga Nord şi vicepreşedinte al Provinciei italiene Torrazzo, Federico Lena, a refuzat cererea comunităţii de români din zonă de a primi în concesiune sau de a cumpăra un teren pe care să-şi ridice o biserică ortodoxă. În schimb, în localitate există deja un templu hindu şi o moschee pentru musulmani, pe terenuri primite tot în concesiune.

În şedinţa de consiliu comunal în care s-a discutat cererea comunităţii româneşti, liderul partidului extremist aflat la guvernare în Italia a declarat că "dacă s-ar da românilor posibilitatea de a-şi exercita liber propriul cult religios, s-ar crea un precedent periculos şi ar trebui apoi să concesionăm terenuri pentru fiecare comunitate de străini din oraş". Federico Lena a mai adăugat că "ar fi bine ca românii atunci când emigrează în Italia să înceapă să trăiască după tradiţiile noastre", scrie Finanza în Chiaro, care critică atitudinea politicianului.

Referindu-se la declaraţia ministrului de Externe român despre contribuţia importantă a românilor în economia italiană, Lena a replicat că ai săi conaţionali s-ar fi descurcat şi fără acest ajutor.

×
Subiecte în articol: diaspora