x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un renumit maestru bucătar atacă în instanţă Ghidul Michelin

Un renumit maestru bucătar atacă în instanţă Ghidul Michelin

25 Noi 2019   •   21:50
Un renumit maestru bucătar atacă în instanţă Ghidul Michelin

Renumitul maestru bucătar francez Marc Veyrat va acţiona în instanţă, miercuri, Ghidul Michelin, o premieră în istoria prestigiosului ghid gastronomic, solicitând „adevărul” despre declasarea restaurantului său, „La Maison des Bois”, care a pierdut una dintre cele trei stele, informează AFP.

Fapt rarisim sau poate chiar unic, chef-ul francez a solicitat, într-o procedură demarată în regim de urgenţă, lămuriri suplimentare despre criteriile, metodele de evaluare şi formare a inspectorilor ghidului gastronomic care au decis retrogradarea stabilimentului său din Manigod, o localitate din Alpii francezi.

Marc Veyrat, care în principiu nu va fi prezent la audierea de miercuri, solicită de asemenea Tribunalului de Înaltă Instanţă din Nanterre ca numele restaurantului lui să nu mai apară în ediţiile viitoare ale Ghidului Michelin, în contextul în care editorii ghidului refuză acest lucru. El a cerut şi despăgubiri simbolice în valoare de 1 euro pentru prejudiciul suferit.

După declasarea restaurantului său, maestrul bucătar francez a declarat că a intrat „în depresie”.

Procesul reprezintă o premieră pentru acţiunile introduse în instanţă de un maestru bucătar împotriva Ghidului Michelin, potrivit avocatului acestuia, Richard Malka. Procesul ar avea la origine, conform chef-ului francez, cuvintele rostite de unul dintre inspectorii ghidului, care ar fi pretins că a detectat cheddar în unul dintre preparatele ce i-au fost servite, în contextul în care Marc Veyrat se mândreşte cu faptul că utilizează doar produse din teritoriul său natal.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: ghid michelin