x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un restaurant german interzice accesul copiilor pe timpul serii

Un restaurant german interzice accesul copiilor pe timpul serii

17 Aug 2018   •   20:00
Un restaurant german interzice accesul copiilor pe timpul serii

Un restaurant situat pe insula turistică germană Ruegen din Marea Baltică a provocat nedumerire după ce a interzis accesul copiilor în local pe timpul serii, potrivit dpa. 

''Ne-am gândit la această măsură de mai mult timp'', a spus vineri Rudolf Markl, managerul restaurantului Omas Kueche (''Bucătăria bunicii'') din oraşul Binz aflat pe insulă. 

Oaspeţilor cu vârsta sub 14 ani li s-a interzis accesul în Omas Kueche începând cu această săptămână, a precizat managerul, argumentându-şi decizia prin comportamentul inadecvat al copiilor şi lipsa controlului parental. 

''Este vorba despre copiii care deranjează clienţii de la masa învecinată, care trag de feţele de masă şi răstoarnă pahare de vin roşu - şi despre părinţii care nu iau atitudine'', a spus Markl. 

''Părinţii reacţionează cu un zâmbet, continuă să servească masa şi nu-i mai interesează ce se întâmplă'', a spus Markl. 

Interdicţia impusă copiilor începând cu ora 5 p.m. are ca scop oferirea ''unei oaze de linişte'' oaspeţilor, spune Markl. 

Preşedintele asociaţiei hotelurilor şi restaurantelor din statul Mecklenburg-Vorpommern, unde este situat Ruegen, Lars Schwarz nu este mulţumit de decizia restaurantului, dar a subliniat că orice companie este liberă de a lua o astfel de hotărâre. 

''Cu toate acestea, în Mecklenburg-Vorpommern, ne dorim să fim prietenoşi cu copiii'', a spus Schwarz.AGERPRES

×