x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un român a făcut 100.000 de dolari în trei săptămâni ţepuind americani

Un român a făcut 100.000 de dolari în trei săptămâni ţepuind americani

de Irina Cristea    |    05 Apr 2012   •   12:58
Un român a făcut 100.000 de dolari în trei săptămâni ţepuind americani

Un roman de 31 de ani este judecat in SUA pentru frauda. A pacalit sute de americani dornici sa isi cumpere masini de pe Internet.

Oamenii intrau pe un site cunoscut in Statele Unite unde se vand masini. Cand incercau sa cumpere, intra pe fir romanul Catalin Buzea. Clientii erau redirectionati pe o pagina falsa si transferau cu buna credinta banii direct in contul hacker-ului. Evident ramaneau si fara bani si fara autoturism.

In ultimele sase luni Catalin Buzea a locuit intr-o camera de hotel din Boston. De acolo actiona. Crea diferite conturi false in care clientii virau banii. Apoi romanul ii transfera direct in Romania. Numai in ultimele trei saptamani, Buzea a deschis mai multe conturi bancare si a trimis peste 100.000 de dolari in Romania.

Agentii federali l-au arestat intr-o banca din Boston chiar in timp ce incerca sa intre in posesia unei sume de bani provenind de la una dintre victime. Politistii americani cred ca Buzea este chiar liderul unei retele criminale specializate in fraude online si spera sa afle cat mai multe chiar de la suspect, in cursul anchetei.

O ancheta care poate continua in libertate daca Buzea achita cautiunea de 100.000 de dolari stabilita de judecator. Chiar si asa, romanul va fi obligat sa poarte o bratara cu GPS, la picior.

Buzea se afla in Statele Unite in mod legal, cu o viza, insa agentii federali americani au inceput acum procedurile de extradare.

×