x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un român s-a instalat ilegal în cabana unei englezoaice... Dar a reciclat gunoiul

Un român s-a instalat ilegal în cabana unei englezoaice... Dar a reciclat gunoiul

de Carmen Plesa    |    30 Mar 2010   •   00:00

Un imigrant român s-a instalat ilegal într-o cabană aflată lângă Bromley, în Kent, proprietate a unei britanice, a făcut picnicuri în curte şi chiar s-a împrietenit cu vecinii. Potrivit Daily Mail, când Tilly Newman (22 de ani), proprietara, l-a descoperit pe intrusul român, n-a putut să nu remarce, cu tot şocul, că acesta recicla corect gunoiul.

Tânăra, care este contabilă, le-a spus poliţiştilor că bărbatul s-a instalat la cabană după ce fusese dat afară din casa în care locuia, şi a părăsit-o definitiv doar în urmă cu două zile.

Britanica l-a descoperit pe român când a mers să facă curăţenie de primăvară la cabana pe care nu o mai folosise din ianuarie.
"Stătea acolo întins, fericit, şi mi-a făcut un semn aprobator, cu degetele de la mână, atunci când am deschis uşa cabanei, şi mi-a spus: <>. A fost tare ciudat", a relatat britanica pentru Daily Mail.

Când l-a întrebat ce face acolo, românul i-a spus că nu mai avea unde să locuiască şi a ales să se mute în cabană, în urmă cu o lună. Şi în timp ce explica prezenţa sa, s-a ridicat şi a pus o cutie de suc, în găleata de gunoi. "Bea suc de portocale dintr-un ambalaj de carton şi apoi l-a pus exact în cutia corectă pentru reciclare, ceea ce mi s-a părut şi mai ciudat. Era ca şi cum ar fi locuit acolo", a spus britanica.

Tânăra şi mama ei l-au dus pe român la o secţie de poliţie, unde i s-a comunicat că nu mai are voie să se ducă la cabană.
Bărbatul s-a mai întors însă o dată, dar a plecat înainte ca poliţia să fie anunţată.

Unul dintre vecinii lui Tilly Newman a declarat că l-a văzut de mai multe ori pe bărbat luând masa în grădină şi că chiar obişnuiau să se salute. Totul era atât de natural, încăt a crezut că românul e un prieten de familie de-al proprietarilor cabanei.

Publicarea articolului legat de acest incident în Daily Mail a provocat numeroase comentarii, online. Cititorii s-au împărţit în două tabere: cei care îl condamnau pe român şi cei care îi luau apărarea şi/sau susţineau că aceasta n-a făcut nimic rău, şi că românii sunt, în general, oamenii prietenoşi.

×
Subiecte în articol: diaspora