x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un român şi-a împuşcat iubitul, apoi s-a omorât

Un român şi-a împuşcat iubitul, apoi s-a omorât

de Carmen Plesa    |    23 Sep 2009   •   00:00



Un român de 23 de ani şi prietenul său polonez au fpst găsiţi morţi în apartamentul din Roma în care locuiau. Din declaraţiile prietenilor, cei doi formau un cuplu.

Întinşi pe pat, îmbrăcaţi doar cu lenjeria intimă, unul lângă altul, ca şi cum s-ar fi uitat la televizorul din faţa lor. Sub ei - o baltă de sânge. Unul dintre cei doi bărbaţi, un român de 23 de ani, strânge încă un pistol în mână, sprijinindu-l de piept. Două gloanţe: unul tras în cap, altul în gură.

Aşa descriu jurnaliştii italieni de la La Repubblica scena descoperită de carabinieri luni seară, într-un apartament din Roma, cartierul Tiburtino. Primele ipoteze ale anchetatorilor care se ocupă de caz duc la ideea unei crime urmate de sinucidere. Românul ar fi fost cel care şi-a împuşcat prietenul, un polonez de 37 de ani, după care s-a sinucis. Mariusz Szydlowski şi Cosmin Sava locuiau împreună şi formau un cuplu. Cel puţin până ieri, când, aşa cum au spus prietenii celor doi, între polonez şi român a avut loc o mică ceartă.


GĂSIŢI DE UN ALT ROMÂN
În acelaşi apartament cu cuplul de homosexuali locuia un al treilea român. Când acesta s-a întors luni seară de la serviciu, i-a găsit pe cei doi în balta de sânge şi a anunţat imediat ambulanţa, însă medicii n-au putut decât să constate decesul. Din primele cercetări se pare că pistolul a fost furat de român chiar în acea seară, din casa unui italian care lucrează ca gardian public.

"Erau doi băieţi liniştiţi, îi vedeam în fiecare dimineaţă cum coboară şi se urcă în furgoneta lor. Plecau dimineaţă şi veneau seara", le-a spus jurnaliştilor unul dintre vecini

Cei care locuiau în clădire n-au auzit nimic suspect din apartamentul celor doi, luni seară. Unii dintre vecini îşi amintesc că au auzit nişte zgomote, dar că nu şi-au dat că este vorba de împuşcături.

Una dintre femeile care locuieşte în clădire le-a spus jurnaliştilor că atunci când s-a întors acasă a văzut o persoană care plângea şi ţipa «Doamne Dumnezeule, fiul meu şi-a ucis colegul de cameră apoi s-a împuşcat". Ipoteză confirmată şi se carabinieri, care au declarat că au găsit-o pe mama unui dintre cei doi bărbaţi şi au condus-o la comisariat pentru declaraţii. De asemenea, anchetatorii au discutat şi cu celelalte persoane care locuiau în apartament.

Probabil, scriu jurnaliştii de la La Repubblica, tânărul şi-a omorât prietenul, iar după aceea a sunat-o pe mama sa, ori i-a trimis un sms.

×
Subiecte în articol: diaspora