x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un rus pasionat de ocult ţinea 29 de cadavre în casă, îmbrăcate ca nişte păpuşi

Un rus pasionat de ocult ţinea 29 de cadavre în casă, îmbrăcate ca nişte păpuşi

de Departamentul Online    |    08 Noi 2011   •   09:55
Un rus pasionat de ocult ţinea 29 de cadavre în casă, îmbrăcate ca nişte păpuşi

Politia din Ruisa a arestat, saptamana trecuta, un barbat care tinea 29 de cadavre in casa, pe care le dezgropase din cimitire si le imbracase ca niste papusi, in haine de femeie. Ministerul de Interne din Rusia a dat publicitatii si fotografii in care apar barbatul, al carui nume nu a fost insa dezvaluit, si unul din cele 29 de cadavre din casa acestuia.

Potrivit politiei, cadavrele fusesera supuse unui proces de mumificare si apoi ajustate sa stea in pozitiile in care barbatul le prefera. In casa acestuia, din Nizni Novgorod, au fost gasite si instructiuni despre cum se fabrica papusile.

Desi numele barbatului nu a fost dezvaluit, politia a mentionat ca acesta are 45 de ani si este un specialist in istoria orasului.

Potrivit presei din Rusia, insa, numele acestuia este Anatoly Moskvin, un expert al istoriei cimitirelor din Nizhni Novgorod. Presa rusa a mai relatat, citand surse anonime din politie, ca barbatul a ales doar cadavre ale femeilor tinere.

Arestarea barbatului a venit dupa ce politia lansase o investigatie ampla privind desele cazuri de profanari de morminte care au inceput in anul 2010. Felul in care Anatoly Moskvin a fost arestat, difera de la relatare la relatare.

Potrivit cotidianului rus Moskovsky Komsomolets, barbatul a fost prins chiar in cimitir, in timp ce cara o punga cu oase. Kriminalnaya Khronika, o publicatie online specializata in criminalitate, a relatat ca politistii l-au vizitat pe Anatoly Moskvin tocmai ca sa-i ceara ajutorul in investigatia lor privind profanarile de morminte, moment in care au dat de cadavre.

Alexei Yesin, un ziarist din Nizni Novgorod, care il cunostea pe Anatoly Moskvin, spune ca este socat de acest caz. Ziaristul nu-si explica felul in care cele 29 de cadavre au incaput in apartamentul destul de mic al istoricului, care, mai mult, traia si impreuna cu parintii.

Moskvin a scris numeroase articole despre cimitirele din orasul sau. De meserie este insa lingvist, specializat in cultura celtica si vorbitor de 13 limbi straine.

Intr-un interviu din 2007, pentru ziarul Nizhegorodsky Rabochy, Moskvin spunea ca a inceput sa fie pasionat de cimitire de cand era in clasa a saptea. "Nu cred ca cineva cunoaste cimitirele orasului mai bine ca mine", afirmase acesta.

In acelasi interviu, Moskvin spunea ca in perioada 2005 - 2007 a vizitat 752 de cimitire din zona, mergand si cate 30 de kilometri pe jos, zilnic. Acesta adaugase ca obisnuia sa petreaca noptile in cimitire si ca odata a dormit intr-un sicriu, pregatit pentru o inmormantare de a doua zi.

Luna trecuta, Moskvin a scris un articol in care vorbea de inceputurile interesului sau pentru decedati. Acesta povestea ca, la 12 ani, in timpul inmormantarii unei fete de 11 ani, la care lua parte, un barbat l-a obligat sa sarute fruntea decedatei.

"M-a impins catre fruntea ca de ceara a fetei si nu am avut incotro - a trebuit sa o sarut", a scris Moskvin. Ulterior, acesta a dezvoltat pasiunea sa pentru ocult.

×
Subiecte în articol: ocult rus cadavre profanare de morminte