x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un sfert din soldaţii armatei SUA suferă de tulburări psihice (STUDIU)

Un sfert din soldaţii armatei SUA suferă de tulburări psihice (STUDIU)

04 Mar 2014   •   23:24
Un sfert din soldaţii armatei SUA suferă de tulburări psihice (STUDIU)

Cel mai mare studiu privind sănătatea mentală în rândul soldaţilor din armata SUA a constatat că un sfert dintre ei suferă de tulburări psihice, un procent mult mai ridicat faţă de populaţia civilă.

Aproximativ 25% din cei aproape 5.500 de soldaţi aflaţi pe teritoriul SUA au fost găsiţi cu tulburări psihice, 11% dintre aceştia având şi alte afecţiuni.

Unele dintre tulburări pot fi puse pe seama experienţelor dificile din armată, însă jumătate dintre soldaţii găsiţi cu afecţiuni aveau aceste tulburări încă de dinainte de a se înrola.

"Evident, genul de persoană care se înrolează în armată nu este o persoană obişnuită. Vorbim de patrioţi, de oameni cu spirit de aventură şi poate şi de oameni ceva mai agresivi", a declarat Ronald Kessler, profesor la Harvard implicat în studiu.

"Am testat şi soldaţi aflaţi în prima zi în armată. S-au tuns, li s-au luat probe de sânge, apoi au venit să stea de vorbă cu noi. Rata tulburărilor psihice este similară la ei cu cea a celorlalţi soldaţi", spune Kessler.

Rata de depresie severă este de cinci ori mai ridicată în rândul soldaţilor, faţă de cel al civililor, arată studiul.

Rata de tulburare explozivă intermitentă, caracterizată prin episoade scurte de agresivitate extremă, este de şase ori mai mare la soldaţi, faţă de civili. De asemenea, rata sindromului de stres posttraumatic este de 15 ori mai ridicată la soldaţi, faţă de populaţia civilă, mai arată studiul. 

×