x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un taifun ameninţă Tokyo şi coasta de nord-est a Japoniei; mai multe zboruri au fost anulate

Un taifun ameninţă Tokyo şi coasta de nord-est a Japoniei; mai multe zboruri au fost anulate

08 Aug 2018   •   18:17
Un taifun ameninţă Tokyo şi coasta de nord-est a Japoniei; mai multe zboruri au fost anulate

Un taifun puternic care se apropia de Tokyo miercuri seară, ameninţând regiunile de pe coasta Pacificului la nord-est de capitală cu precipitaţii abundente şi rafale puternice de vânt, a dus la anularea mai multor zboruri şi la emiterea unor alerte de evacuare în anumite regiuni, potrivit Reuters. 

Centrul taifunului Shanshan era localizat la 200 km sud-est de Tokyo la ora locală 09:00 p.m. (1200 GMT) şi se estimează că va înainta joi spre nord, de-a lungul coastei estice a principalei insule din arhipelagul nipon, şi va perturba probabil aglomeraţia din orele dimineţii. 

Agenţia meteorologică niponă a avertizat că în Tokyo şi regiunile învecinate ar putea cădea până la 300 mm de ploaie în următoarele 24 de ore, iar viteza vântului ar putea ajunge până la 180 kmh. 

Potrivit previziunilor, Shanshan va înainta lent, ceea ce înseamnă că ploi abundente vor afecta o anumită regiune pentru un timp mai îndelungat, potrivit agenţiei. 

Oraşul Mobara, la est de Tokyo, a emis o atenţionare de evacuare pentru întreaga sa populaţie de circa 90.000 de locuitori. 

Alte municipalităţi din apropierea Tokyo au emis de asemenea atenţionări de evacuare pentru unii dintre rezidenţi, ceea ce face ca numărul total de persoane afectate să fie de peste 100.000 de persoane, potrivit postului de televiziune NHK. 

NHK a relatat, de asemenea, că au fost anulate peste 160 de zboruri. 

Regiunile din vestul Japoniei, care s-au confruntat cu inundaţii devastatoare în iulie, nu vor fi afectate de taifun, care se va îndrepta spre coasta de nord-est. 

Japonia a fost afectată de un dezastru natural după altul de la începutul lui iulie, inclusiv un val de temperaturi record de până la 41,1 grade Celsius, care a provocat moartea a cel puţin 132 de persoane începând cu 5 august.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: taifun tokyo japonia zboruri anulate