x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un tren de mare viteză a deraiat, în Italia. Doi mecanici şi-au pierdut viaţa

Un tren de mare viteză a deraiat, în Italia. Doi mecanici şi-au pierdut viaţa

06 Feb 2020   •   11:43
Un tren de mare viteză a deraiat, în Italia. Doi mecanici şi-au pierdut viaţa

Un tren de mare viteză, ce efectua o cursă între oraşele Milano şi Salerno, a deraiat joi în apropiere de Lodi (nordul Italiei), două persoane decedând şi 30 fiind rănite, au anunţat serviciile de salvare şi poliţia, transmit AFP şi Reuters.


Trenul plecase din Milano la ora locală 05:10 (04:10 GMT) şi a deraiat la orele 05:35 (04:35 GMT) în dreptul localităţii Ospedaletto Lodigiano (Lodi), la circa 50 de kilometri sud de Milano.

Cele două persoane decedate erau mecanicii trenului de mare viteză Freccia Rossa.

Prefectul din Lodi, Marcello Cardona, sosit la locul accidentului, a confirmat cele două decese şi a precizat că ''nu ar trebui să existe alte victime'' întrucât viaţa niciunui rănit nu este în pericol.

''Primele investigaţii au început pentru a afla unde se situează punctul zero'' al deraierii, a declarat el pentru Rainews 24, adăugând că nu poate fi avansată nicio ipoteză privind cauza accidentului.

''Ministrul de interne a fost informat imediat. Procurorul Republicii se află la faţa locului'', a menţionat Cardona.

Autorităţile italiene au declarat că la bordul trenului se aflau doar 33 de persoane. Potrivit echipelor de salvare, 27 de persoane au fost rănite, dintre care 25 foarte uşor, iar celelalte două puţin mai grav, însă starea niciunui rănit nu constituie motiv de îngrijorare.

Compania de căi ferate publică Ferrovie dello Stato a indicat că accidentul a provocat iniţial întreruperea circulaţiei pe linia de mare viteză Milano-Bologna, dar ulterior traficul a fost deviat, ducând la întârzieri de până la 60 de minute.

Imagini de la locul accidentului arată locomotiva şi cel puţin un vagon sărite de pe şine şi înclinate pe o parte. De asemenea, locomotiva, care pare desprinsă de restul trenului, s-a lovit de o clădire din apropiere.

www.agerpres.ro

×