x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un tribunal german a decis că circumcizia minorilor, chiar şi din raţiuni religioase, înseamnă vătămare corporală

Un tribunal german a decis că circumcizia minorilor, chiar şi din raţiuni religioase, înseamnă vătămare corporală

28 Iun 2012   •   13:47
Un tribunal german a decis că circumcizia minorilor, chiar şi din raţiuni religioase, înseamnă vătămare corporală

Un tribunal din Germania a decis ca circumcizia, in cazul minorilor, constituie vatamare corporala, o concluzie care a starnit furia organizatiilor evreiesti si musulmane din tara.

Decizia a fost formulata in cazul unui proces de malpraxis intentat unui medic care a facut o circumcizie nereusita unui baiat de patru ani.

Mii de copii musulmani si evrei sunt supusi circumciziei in fiecare an, in Germania.
Desi circumcizia la barbati (spre deosebire de cea la femei) nu este ilegala in Germania, curtea a hotarat ca "dreptul fundamental al copilului la integritatea corporala este mai important ca drepturile religioase ale parintilor".

Circumcizia, se arata in horararea Curtii, contravine "intereselor copilului care are dreptul de a-si alege credinta religioasa odata ce devine adult".

Decizia curtii nu inseamna ca circumcizia in cazul minorilor va fi interzisa, insa permite altor tribunale sa considere ca o circumcizie constituie vatamare corporala, folosindu-se de acest precedent.

Presedintele Consiliului Central al Evreilor din Germania, Dieter Graumann, a numit decizia "o intreventie fara precedent in dreptul comunitatilor religioase la autodeterminare".

Acesta a solicitat Parlamentului german sa clarifice situatia si sa "protejeze libertatea religioasa de atacuri".

Circumcizia barbatilor face parte din ritualurile religioase ale evreilor si musulmanilor. In unele tari, precum SUA, parintii pot solicita circumcizia baietilor minori si din ratiuni medicale sau estetice.

×