x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un vas de lux a refuzat să se oprească pentru a salva trei naufragiaţi. Doi dintre ei au murit de sete

Un vas de lux a refuzat să se oprească pentru a salva trei naufragiaţi. Doi dintre ei au murit de sete

20 Apr 2012   •   14:03
Un vas de lux a refuzat să se oprească pentru a salva trei naufragiaţi. Doi dintre ei au murit de sete

Un panamez care a supravietuit 26 zile pe o barca aflata in deriva, in Oceanul Pacific, si care si-a vazut ceilalti doi colegi murind de deshidratare spune ca ar putut fi salvati de un vas de lux, insa vaporul nu a vrut sa opreasca, in ciuda faptului naufragiatii fusesera reperati.

Adrian Vasquez si doi colegi de-ai sai se aflau deja in deriva de 16 zile, cand in calea lor a aparut vasul de croaziera Star Princess. Pasagerii aflati la bord, care erau dotati cu binocluri, au vazut barca in care se aflau cei trei. Panamezii au inceput sa-si fluture tricourile, incercand sa atraga atentia vasului.

Desi pasagerii au alertat echipajul vasului de croaziera, Star Princess nu si-a modificat cursul, ci si-a continuat drumul.

Doi dintre panamezi au murit, ulterior. Cei trei barbati plecasera pe 24 februarie, din Rio Hato, intr-o expeditie de pescuit. Cand au vrut sa se intoarca, motorul barcii lor s-a stricat.

Oropeces Betancourt, de 24 de ani, a murit la cateva ore dupa ce nava Star Princess a trecut pe langa ei. Fernando Osorio, de 16 ani, a murit la 15 martie, suferind de arsuri si deshidratare.

"Mi-am zis ca Dumnezeu nu o sa-i ierte. Si azi ma cuprinde furia cand imi aduc aminte", a spus Vasquez, singurul supravietuitor.

Compania californiana care are in proprietate vasul Star Princess spune ca ivestigheaza ceea ce s-a intamplat pe vapor in ziua respectiva. Din primele cercetari reiese ca ar fi fost vorba de "o lipsa de comunicare".

Informatia nu ar fi ajuns nici la capitanul vasului de croaziera, britanicul Edward Perrin, si nici la ofiterul de serviciu, spune compania.

Salvarea persoanelor aflate in pericol, pe mare, este o obligatie a tuturor vaselor, stipulata in articolul 86 al conventiei ONU privind navigatia maritima.

×
Subiecte în articol: star princess panamezi deriva pacific