x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un virus provenit de la rozătoare a provocat moartea a 14 persoane din Argentina

Un virus provenit de la rozătoare a provocat moartea a 14 persoane din Argentina

20 Ian 2019   •   21:30
Un virus provenit de la rozătoare a provocat moartea a 14 persoane din Argentina

Bilanţul deceselor provocate de un hantavirus, un virus provenit de la rozătoare, a urcat în total la 14, într-o perioadă de şase săptămâni în regiunea Buenos Aires, după decesul de sâmbătă al unei femei în provincia La Plata, potrivit presei argentiniene citată duminică de AFP şi EFE.

Femeia în vârstă de 34 de ani, care a decedat în clinica La Plata, muncea la câmp, potrivit postului de televiziune TN, citând surse ale Departamentului sănătăţii din această provincie.

Această epidemie s-a declanşat în urmă cu şase săptămâni cu mai multe cazuri detectate la Epuyén, o mică localitate muntoasă de 3.500 de locuitori din sud-vestul ţării, unde 10 persoane au decedat de la începutul lunii ianuarie.

Aceste cazuri nu sunt însă obligatoriu legate de cele din restul ţării, estimează autorităţile medicale ale ţării.

În provincia Chubut, unde se află localitatea Epuyén, numărul cazurilor recensate este deja de două ori mai mare decât cel din 2018, iar 94 de persoane au fost plasate în carantină, potrivit cifrelor oficiale.

Boala se transmite prin contactul cu urina, saliva şi excrementele rozătoarelor infectate cu acest virus.

Transmiterea virusului de la o persoană la alta se face prin contactul direct cu bolnavii, între primele 48 - 72 de la declanşare a bolii în perioada febrilă.AGERPRES

×
Subiecte în articol: virus argentina