x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un vulcan ar putea erupe în Insulele Canare, după ce au avut loc peste 10.000 de cutremure slabe (VIDEO)

Un vulcan ar putea erupe în Insulele Canare, după ce au avut loc peste 10.000 de cutremure slabe (VIDEO)

07 Noi 2011   •   11:01
Un vulcan ar putea erupe în Insulele Canare, după ce au avut loc peste 10.000 de cutremure slabe (VIDEO)

Zeci de persoane au fost evacuate si mai multe drumuri au fost inchise din zona sudica a Insulelor Canare Spaniole, ca urmare a unui avertisment emis de Guvern cu privire la o eruptie vulcanica posibila, scrie Daily Mail.

Trepidatiile resimtite in partea sudica a insulei El Hierro, una dintre cele sapte insule principale din Insulele Canare, au provocat teama unei posibile eruptii in largul coastei Spaniei.

In El Hierro au avut loc doua cutremure slabe saptamana trecuta si peste 10.000 in ultimele patru luni. Noi temeri privind o eruptie vulcanica au aparut dupa ce a fost observat in zona de langa El Hierro material solid care tasneste din mare. Oficialii guvernamentali au spus ca respectivul material, care este magma fierbinte, a fost din nou gasit in mare dupa o eruptie vulcanica subacvatica inceputa pe 10 octombrie.

Autoritatile din Spania au interzis accesul navelor in portul insulei La Restinga. Toate navele aflate in apele din imprejurimile insulei au fost redirectionate catre o alta insula, iar avioanelor li s-a interzis sa zboare deasupra zonei sudice a insulei. Cei 600 de locuitori ai insulei au fost evacuati de marti, cand vulcanul a devenit activ.

Guvernul care se ocupa de regiunea Insulelor Canare a declarat ca oamenii de stiinta au detectat fragmente vulcanice numite piroclaste in apele din jurul insulei La Restinga. Acestia vor emite un raport cu privire la pericolul reprezentat de piroclast.

×
Subiecte în articol: vulcan evacuare eruptie insulele canare