x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un ziar din Malaezia a publicat o listă cu caracteristici care fac uşor de recunoscut persoanele homosexuale

Un ziar din Malaezia a publicat o listă cu caracteristici care fac uşor de recunoscut persoanele homosexuale

12 Feb 2018   •   17:15
Un ziar din Malaezia a publicat o listă cu caracteristici care fac uşor de recunoscut persoanele homosexuale

Un ziar din Malaezia a publicat o listă cu punctele care trebuiesc urmărite pentru a identifica o persoană homosexuală, atrăgând furia activiştilor, care au spus că, în acest fel, sunt puse în pericol vieţi, scrie The Guardian.

Articolul, publicat în Sinar Harian, prezintă cu puncte caracteristicile persoanelor LGBT. Articolul începe prin a afirma că bărbaţii gay sunt uşor de identificat pentru că iubesc să îşi lase barbă, să meargă la sală – nu pentru exerciţii, ci pentru a întâlni alţi bărbaţi – şi se îmbracă cu haine de firmă. De asemenea, articolul menţionează că li se luminează faţa când văd bărbaţi care arată bine.

În privinţa fetelor lesbi, acestea obişnuiesc să se îmbrăţişeze una pe altă, să se ţină de mână şi să se comporte masculin, potrivit publicaţiei.

Homosexualitatea este ilegală în Malaezia şi poate fi pedepsită cu până la 20 de ani de închisoare.

Activiştii au cerut ca media din Malaezia să trateze subiectul cu mai multă delicateţe, în contextul în care au avut loc o serie de decese ale unor oameni suspectaţi că ar fi homosexuali sau transsexuali.

Un student în vârstă de 18 ani, T Nhaveen, a fost bătut şi ars de viu de colegii de clasă, anul trecut, pentru că era suspectat că este un pondan (termen folosit pentru a desemna bărbaţii gay).

×