x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Unde este dictatorul nord-coreean? Speculaţiile privind sănătatea sa abundă

Unde este dictatorul nord-coreean? Speculaţiile privind sănătatea sa abundă

05 Oct 2014   •   17:30
Unde este dictatorul nord-coreean? Speculaţiile privind sănătatea sa abundă

Kim Jong-Un, dictatorul din Coreea de Nord, a dispărut de pe scena publică, lăsând în loc un val de speculaţii pe marginea stării sănătăţii sale.
Kim Jong-Un, care ar avea 30 sau 31 de ani, nu a mai apărut la televiziunea de stat de la 3 septembrie, când a asistat la Phenian la un concert împreună cu soţia sa, Ri Sol-Ju, ceea ce a generat zvonuri privind eventuale probleme de sănătate sau chiar o lovitură de stat. În iulie, el a fost văzut mergând cu dificultate cu ocazia comemorării a 20 de ani de la moartea lui Kim Ir-sen.

Instalat la putere după moartea tatălui său, Kim Jong-Il, la sfârşitul lui 2011, Kim Jong-Un a fost absent, printre altele, la sfârşitul lui septembrie, cu prilejul unei sesiuni a Adunării populare supreme care se reuneşte o dată sau de două ori pe an pentru a aproba deciziile partidului unic de inspiraţie leninistă.

Dezminţirea
Cu toate astea, un oficial de rang înalt din Coreea de Nord a declarat, în cursul unei vizite rare şi neaşteptate în Coreea de Sud, că liderul nord-coreean Kim Jong-un nu are probleme de sănătate, a relatat duminică un ministru sud-coreean, potrivit metronews.fr. Vizita a intervenit în condiţiile în care zvonurile se multiplică în Asia privind starea lui Kim Jong-un.

Kim Yang-Gon conduce un serviciu al partidului comunist nord-coreean responsabil cu afacerile sud-coreene. El făcea parte dintr-o delegaţie de trei lideri ai regimului de la Phenian, care au efectuat sâmbătă o vizită-surpriză la Seul, în cursul căreia Coreea de Nord şi Coreea de Sud au convenit să relanseze negocierile la nivel înalt. Conform ministrului sud-coreean, Hwang Pyong-So i-a cerut să-i transmită cele mai "călduroase salutări" din partea liderului Kim Jong-un preşedintei sud-coreene Park Geun-Hye, fără un alt mesaj.

Operat la glezne

Zilele trecute, un ziar sud-coreean, The Chosun Ilbo, afirma că liderul nord-coreean a suferit o intervenţie chirurgicală la mijlocul lui septembrie într-o clinică din Phenian din cauza unor fracturi la ambele glezne. El şi-ar fi rănit glezna de la piciorul drept, după un lung şir de vizite de lucru pe care le-a efectuat în luna iunie, ajungând să aibă fracturi la ambele glezne, pentru că nu a tratat la timp problemele. Intervenţia chirurgicală ar fi avut loc la jumătatea lunii septembrie, la clinica Bonghwa din Phenian, un spital exclusivist pentru membrii de partid de rang înalt, iar în prezent preşedintele nord-coreean ar fi în continuare internat în această clinică, pentru recuperare.
Un responsabil din serviciile secrete sud-coreene a declarat că maşina oficială a lui Kim Jong Un nu pare să fi părăsit Phenianul, astfel încât este probabil ca el să fie în capitală. Potrivit acestuia, supraponderal, liderul nord-coreean şi-a luxat gleznele în timpul unui istovitor turneu la baze militare şi fabrici, în timpul căruia a purtat nişte pantofi bărbăteşti cu toc, ca să pară mai înalt. Kim Jong Un, care are o înălţime de 170 cm, s-a îngrăşat tot mai mult de când a venit la putere. Au existat speculaţii că obezitatea şi consumul excesiv de alcool i-au provocat gută, hiperuricemie, hiperlipidemie, diabet şi hipertensiune arterială. (I.D)

×
Subiecte în articol: Kim Jong-un