x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Unde locuieşte fiica cea mare a lui Vladimir Putin

Unde locuieşte fiica cea mare a lui Vladimir Putin

01 Feb 2016   •   20:13
Unde locuieşte fiica cea mare a lui Vladimir Putin

Maria, fiica cea mare a preşedintelui rus Vladimir Putin, trăieşte într-un bloc de şapte etaje, construit în 1934, pentru înalţi responsabili de partid, în centrul Moscovei, nu departe de clădirea Ambasadei SUA, beneficiind de servicii de protecţie şi pază ale Ministerului de Interne şi Serviciului Federal de Protecţie (FSO), rezultă în urma unei anchete jurnalistice publicate luni de săptămânalul rus de opoziţie The New Times.

În prezent, fiica cea mare a lui Putin s-ar numi Maria Faassen, după numele soţului său, omul de afaceri olandez Jorrit Faassen, dar, până la căsătorie, aceasta - fostă studentă a Universităţii de Stat din Moscova - recurgea la numele de Maria Voronţova şi ar fi utilizat încă patru nume diferite, potrivit anchetei.

Locatari ai blocului au declarat reporterilor că în clădire a început să se intre doar cu permis special după ce aici s-a instalat o tânără blondă, care circulă într-un jeep cu girofar şi cu gărzi de corp. Data de naştere a tinerei blonde coincide cu cea a Mariei, fiica cea mare a preşedintelui rus, potrivit The New Times. În plus, unii dintre locatari susţin că au auzit că tânăra era strigată respectuos 'Maria Vladimirovna' de către gărzile de corp.

Jurnaliştii The New Times au stabilit că între 2006 şi 2011 tânăra Maria Voronţova a studiat, într-adevăr, la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii de Stat din Moscova (MGU). Reporterii au încercat să contacteze foşti colegi ai fiicei preşedintelui rus, dar aceştia fie au refuzat să vorbească, fie au pretins 'sume astronomice' pentru a face unele dezvăluiri.

O tânără, care trăieşte în prezent departe de Rusia, a declarat că iniţial toţi colegii de la Universitate credeau că Maria este fiica unui 'constructor de rachete' sau 'fiica unui general foarte bogat'.

Cu toate acestea, colegi ai fetei celei mari a preşedintelui rus au postat pe internet zeci de fotografii realizate în sălile de clasă sau la petreceri studenţeşti în care apare şi ea. Într-una din fotografii, tânăra despre care se crede că este fiica cea mare a lui Putin apare alături de câteva prietene într-o croazieră pe Mediterana, cu escală în Monte Carlo şi Italia. Jurnaliştii ruşi scriu că închirierea unui astfel de vas costă între 35.000-40.000 de euro pe săptămână. Într-o alta, ea apare în costum de carnaval într-un bar în oraşul Maastricht (Olanda).

Studenta Voronţova a absolvit facultatea cu nota 10 în 2011 cu o lucrare de licenţă pe probleme de endocrinologie şi deficienţe de creştere la copii, iar conducătorul său ştiinţific, Ivan Dedov, a devenit după aceea preşedinte al Academiei de Ştiinţe Medicale a Rusiei, în timp ce fiul acestuia a fost numit judecător la CEDO, scrie sursa citată.

Soţul fiicei lui Putin a venit în Rusia în 2006 cu scopul de a se angaja la Gazprom, unde a şi început să lucreze peste un an. La acea dată, el o cunoştea deja pe fiica preşedintelui rus, conform publicaţiei.

În 2010, el ar fi fost agresat de agenţii de securitate ai bancherului Matvei Urin. Surse din cadrul poliţiei Moscovei au declarat, sub rezerva anonimatului, pentru The New Times, că de reţinerea bodyguarzilor lui Urin s-a ocupat personal Vladimir Kolokolţev, pe atunci şeful poliţiei moscovite. La câteva zile după aceasta, a fost retrasă licenţa de funcţionare pentru trei bănci ale lui Urin.

×