x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe "Unde te-ai trezit?"

"Unde te-ai trezit?"

de George Daniel Ripa    |    12 Oct 2007   •   00:00
 "Unde te-ai trezit?"
Sursa foto: -/

Presa rusă il ironizează pe preşedintele francez Nicolas Sarkozy, după ce acesta a declarat că a privit către Piaţa Roşie in momentul in care s-a trezit, in prima sa dimineaţă la Moscova, deşi hotelul său nu are vedere către celebra piaţă.


"De mult imi doream să vin aici. Să te trezeşti in Piaţa Roşie nu este puţin lucru", a declarat preşedintele francez Nicolas Sarkozy in cadrul intălnirii cu omologul său rus, Vladimir Putin, afirmaţie ce a stărnit mănia presei ruse. Marea problemă a preşedintelui francez este că hotelul in care a fost cazat nu are vedere către Piaţa Roşie. "Am inceput să ne intrebăm unde s-a trezit preşedintele Sarkozy, astfel incăt a putut vedea Piaţa Roşie", notează ironic cotidianul Kommersant.


FANTEZII. Din acelaşi cotidian aflăm că Sarkozy a fost cazat la Hotelul Naţional, care, intr-adevăr, se află relativ aproape de celebra piaţa moscovită, insă vederea de la ferestre este obturată de alte clădiri mai inalte. Â

"Putem vedea Piaţa Roşie de la fereastra Mausoleului lui Lenin (ce se află in centrul pieţei), doar că Mausoleul nu are ferestre", continuă ironia jurnaliştilor ruşi. "Kremlinul şi viziunea Pieţei Roşii i-au dat aripi, Sarkozy vorbind in conferinţa de presă despre dorinţa sa ca investitorii francezi să pătrundă in capitalul Gazprom", il ironizează pe Sarkozy şi cotidianul Nezavissimaia Gazeta. Titlul ales spune totul despre şansele de reuşită ale investitorilor francezi: "Visuri şi fantezii ale lui Nicolas Sarkozy".

Dezlănţuiţi, ruşii l-au criticat pe Sarkozy inclusiv pentru că şi-a tutuit omologul sau pentru că poartă talonete. "Vizita nu a avut nici un rezultat" este concluzia publicaţiei economice Vedomosti, care notează că au lipsit anunţurile concrete in privinţa Iranului, a Kosovo şi a cooperării economice.


×
Subiecte în articol: externe sarkozy piata rosie