x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ungaria a comandat 16 elicoptere multirol H225M

Ungaria a comandat 16 elicoptere multirol H225M

17 Dec 2018   •   17:42
Ungaria a comandat 16 elicoptere multirol H225M

 Ministerul ungar al Apărării a comandat 16 elicoptere multirol H225M echipate cu sistemul HForce de management al armamentului, comanda incluzând şi un program amplu de training şi suport pentru a asigura nivelul cel mai ridicat de disponibilitate operaţională a aparatelor, conform unui comunicat al Airbus, transmite Agerpres.

"Sunt recunoscător Guvernului ungar pentru încrederea acordată companiei noastre în cadrul programului ambiţios 'Zrinyi 2026' de modernizare a forţelor armate. Echipele noastre au avut ocazia să lucreze cu experţi şi piloţi profesionişti şi entuziasmaţi din Ungaria, a căror contribuţie a fost cheia succesului acestui proiect. Acest nou contract confirmă din nou capacităţile multirol ale platformei H225M operate de cei mai exigenţi clienţi militari din lume, capacităţi care au fost testate în luptă. Forţele armate din Ungaria vor putea să se bazeze pe tandemul H145M/ H225M pentru a putea îndeplini, cu costuri reduse, toate misiunile militare majore, de la transport utilitar şi transportul trupelor, salvare în luptă până la misiuni de atac uşor", a declarat Bruno Even, CEO Airbus Helicopters.

Elicopterele H225M selectate de Ungaria vor fi echipate cu capabilităţi de comunicare de ultimă generaţie şi vor fi folosite la transportul trupelor, activităţi de căutare şi salvare asociate misiunilor de luptă, precum şi pentru operaţiuni speciale. Avionica ultramodernă şi pilotul în 4 axe, capacităţile în ceea ce priveşte raza şi sarcina utilă, combinate cu o cabină generoasă, proiectată să transporte până la 28 de militari şi armamentul puternic air-to-ground şi air-to-surface, ca şi sistemele de război electronice permit H225M să îndeplinească cele mai dificile misiuni. Elicopterul are capabilităţi all-weather cărora li se adaugă aceea de a opera pe timp de noapte, datorită sistemului Night Vision Goggle.

În prezent, sunt operaţionale 88 de elicoptere H225M la nivel global. Acestea au depăşit recent 100.000 de ore de zbor de la momentul primei livrări către Forţele Aeriene ale Franţei, în 2006.

Cu acest contract, Ungaria devine cea de-a 9-a ţară din lume care alege H225M. Membru al familiei de elicoptere multirol Super Puma, acest aparat este în prezent operaţional în Franţa, Brazilia, Mexic, Malayezia, Indonezia şi Thailanda şi a fost recent comandat de Kuweit şi Singapore.

Airbus este lider mondial în aeronautică şi servicii în domeniul spaţial. În 2017, a generat venituri de 59 miliarde de euro şi a avut aproximativ 129.000 de angajaţi. Airbus oferă cea mai complexă gamă de avioane de pasageri, cu capacităţi între 100 - 600 de locuri. Airbus este, de asemenea, lider european în domeniile avioanelor cargo, de luptă, de transport şi pentru misiuni de salvare, precum şi una dintre companiile de top din industria spaţială mondială. În domeniul elicopterelor, Airbus livrează cele mai eficiente soluţii civile şi militare din lume. 

×