x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ungaria. Operele unui elefant care pictează, vândute la licitație

Ungaria. Operele unui elefant care pictează, vândute la licitație

05 Noi 2017   •   16:00
Ungaria. Operele unui elefant care pictează, vândute la licitație

Picturile create de un elefant originar din India au fost vândute sâmbătă, în cadrul unei licitaţii organizate de un circ ambulant din Ungaria, informează Reuters. 

Lucrările realizate de elefantul Sandra, în vârstă de 42 de ani, înfăţişând multe linii colorate care seamănă cu nişte râuri, s-au vândut pentru aproximativ 40.000 de forinţi fiecare (echivalentul a 150 de dolari). 

O pictură care o înfăţişează pe Sandra, realizată de un pictor din Ungaria, s-a vândut pentru suma de 260.000 de forinţi. Suma va fi donată unui sanctuar pentru elefanţi din Malaezia. 

Sandra pictează cu trompa din plăcere, spune Florian Richter, proprietarul şi dresorul elefantului, acrobat şi director al circului. 

Elefantul, care avea deja antrenament pentru un număr de circ în care folosea o pensulă pentru bărbierit, s-a adaptat rapid la folosirea pensulei pentru pictura pe pânză. 

Richter spune că, spre deosebire de alţi elefanţi din Thailanda care sunt forţaţi să picteze, Sandra pictează din proprie iniţiativă atunci când are chef. 

''Eu o ajut doar cu schimbatul pensulelor şi punerea lor în vopsea, restul îl face aproape singură. O laud zicându-i ''este foarte frumos sau nu este chiar atât de frumos'', spune Richter. ''Suntem împreună de 40 de ani aşa că avem un fel de legătură de familie''. 

Pe când era doar un pui de elefant, Sandra a venit la circul unde lucra Richter, cea de-a şaptea generaţie dintr-o familie de acrobaţi. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Ungaria elefant opere licitatie