x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ungaria vrea să vândă tancurile vechi şi avioanele MIG-29 sovietice

Ungaria vrea să vândă tancurile vechi şi avioanele MIG-29 sovietice

de Istvan Deak    |    02 Iul 2013   •   08:19
Ungaria vrea să vândă tancurile vechi şi avioanele MIG-29 sovietice

Ungaria, stat membru NATO din 1999, dar şi fostă membră a Pactului de la Varşovia, se pregăteşte să-şi scoată la vânzare vechile tancuri şi avioane de vânătoare de fabricaţie sovietică, a anunţat Ministerul Apărării.

“Ministerul Apărării aşteaptă încasări de ordinul mai multor miliarde de forinţi (1 euro=294 de forinţi) în cursul celei de-a doua părţi a anului, în contrapartidă cu echipamentele sale de război neutilizate”, a declarat Zoltan Borbiro, secretar de stat la Ministerul Apărării, potrivit hirado.hu. “În afara echipamentelor şi a uniformelor militare, vom vinde şi avioane de vânătoare de tip MIG-29 şi tancuri de tip T-72”, a adăugat Borbiro.

“Începând cu reforma din 1990, armata ungară este profesională şi modernă şi o parte din tehnica noastră militară nu mai este compatibilă cu normele NATO”, a explicat secretarul de stat ungar. El a precizat că echipamentul este în stare bună, dar că întreţinerea sa costă mult. “Vânzarea nu va fi simplă”, a avertizat el, pentru că este vorba despre 24 de MIG-29, iar Rusia are drept de veto asupra potenţialului cumpărător.

În 2005, Ungaria a oferit 77 dintre cele 180 de tancuri T-72 ale sale noii armate irakiene.


×
Subiecte în articol: tancuri Ungaria avioane sovietice