x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ungurii urăsc jurnaliştii şi politicienii. În schimb, iubesc pompierii şi poştaşii

Ungurii urăsc jurnaliştii şi politicienii. În schimb, iubesc pompierii şi poştaşii

12 Iun 2009   •   00:00

Meseriile în care ungurii au cea mai mare încredere sunt cea de pompier, poştaş şi pedagog, în timp ce încrederea cea mai scăzută se manifestă vizavi de jurnalişti şi politicieni, indică un sondaj recent al companiei pentru cercetarea pieţei GfK, publicat de portalul hvg.hu.



Faţă de anul trecut, cel mai mult au pierdut încrederea oamenilor bancherii, indică sondajul GfK, realizat în primăvara lui 2009 în 16 ţări europene şi în SUA, pe un eşantion de 17.295 de persoane. Din sondaj reiese că în Ungaria pompierii se bucură de cea mai mare încredere, 98 la sută din cei intervievaţi având încredere în priceperea acestora. Pompierii sunt urmaţi de poştaşi (cu 95 la sută) şi de învăţători şi profesori (cu 92 la sută). Medicii se află pe locul patru, cu 86 la sută. Trei sferturi din intervievaţi au declarat că au încredere în armată şi experţii în sondaje, în timp ce în poliţişti şi organizaţiile de protecţie a mediului au încredere două treimi din cei intervievaţi.

Aprecierea experţilor în sondarea pieţei este mai pozitivă în Ungaria decât la nivel internaţional, la fel ca şi cea a experţilor în marketing, fiecare al doilea respondent din Ungaria afirmându-şi încrederea în aceştia. În treimea de mijloc se află judecătorii, avocaţii, preoţii, funcţionarii publici şi reprezentanţii administraţiilor locale, avocaţii fiind cotaţi în Ungaria cu o încredere mai mare (57 la sută din respondenţi) decât în alte ţări din regiune.

Preoţii se bucură la nivel internaţional de încrederea a două treimi din populaţie şi chiar mai mult în Europa Centrală, în Ungaria însă doar fiecare al doilea respondent şi-a afirmat încrederea în acest grup social. La nivel internaţional şi regional, organizaţiile caritative se bucură şi ele de o încredere mai mare decât în Ungaria. În treimea inferioară din punct de vedere al încrederii care li se acordă se situează în Ungaria bancherii (cu 38 la sută încredere), jurnaliştii (cu 29 la sută) şi politicienii (cu 9 la sută). Aprecierea jurnaliştilor în Ungaria este mai negativă decât la nivel internaţional şi regional iar încrederea în politicieni, care era şi până acum foarte scăzută, s-a deteriorat şi mai mult anul acesta.

Sursa: Antena 3

×
Subiecte în articol: externe Ungaria sută incredere