x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Unitățile de Primiri Urgențe din Catalonia nu mai internează bolnavi de peste 80 de ani

Unitățile de Primiri Urgențe din Catalonia nu mai internează bolnavi de peste 80 de ani

02 Apr 2020   •   13:22
Unitățile de Primiri Urgențe din Catalonia nu mai internează bolnavi de peste 80 de ani

Autorităţile sanitare din Catalonia le-au cerut medicilor să nu mai interneze în Unităţile de Primiri Urgenţe (UPU) pacienţi infectați cu virusul COVID-19 care au peste 80 de ani, transmite EFE. Informarea a fost trimisă de către Sistemului de Urgenţe Medicale (SEM) din această regiune cadrelor medicale. Motivul îl constituie faptul că unitățile sanitare sunt suprasolicitate din cauza numărului mare de bolnavi.

Unitățile de Primiri Urgențe din Catalonia au avut ieri 1.769 de pacienți, iar  Madridul 1.514 bolnavi.  

Directorul medical al SEM, medicul Xavier Giménez, a precizat este vorba de recomandări, nu de instrucţiuni, care au fost luate pe baze ştiinţifice şi au la bază criterii etice. Documentul are sprijinul Consiliului Colegiului Medicilor din Catalonia, dar nu şi pe cel al Observatorului de Bioetică şi Drept al Universităţii din Barcelona.

Pacienţii de peste 80 de ani primesc doar terapie cu oxigen de înaltă concentraţie, iar dacă starea lor de sănătate nu se îmbunătăţeşte în 15 minute, poate fi luat în calcul tratamentul de confort (morfină) pentru a calma senzaţia de dispnee.

Potrivit datelor Ministerului Sănătăţii din Spania, peste 85% dintre persoanele decedate în această ţară din cauza coronavirusului aveau peste 70 de ani, iar şase din zece aveau peste 80 de ani.

Asociaţia Medicală Britanică (BMA) a emis un ghid de conduită etică în care se menţionează că pacienţilor în vârstă infectați cu coronavirus li s-ar putea retrage tratamentul pentru a fi acordat altora cu mai multe şanse de a supravieţui, transmite AP.

BMA avertizează că medicii s-ar putea vedea nevoiţi să ia decizii dure pentru raţionalizarea resurselor limitate, dispozitivele de ventilare mecanică , în cazul în care spitalele vor fi suprasolicitate.

Spitalele din Catalonia au creat linii telefonice speciale pentru aconsiliere psihologică a personalului sanitar implicat în tratarea bolnaviloru cu coronavirus, în încercarea de a evita un posibil stres post-traumatic. 

14% din totalul infectărilor cu virusul COVID-19 din Spania sunt cadre medicale. 

 

×
Subiecte în articol: coronavirus Catalonia