x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Uniunea Creștin-Socială a pierdut majoritatea absolută din Bavaria. O „zi dificilă” pentru aliații Angelei Merkel

Uniunea Creștin-Socială a pierdut majoritatea absolută din Bavaria. O „zi dificilă” pentru aliații Angelei Merkel

15 Oct 2018   •   09:31
Uniunea Creștin-Socială a pierdut majoritatea absolută din Bavaria. O „zi dificilă” pentru aliații Angelei Merkel

Partenerii conservatorei din Bavaria ai Angelei Merkel au avut cea mai rea performanță electorală din ultimele șase decenii, potrivit rezultatelor alegerilor locale.

Uniunea Creștin-Socială a obținut 37.3% din voturi, potrivit rezultatelor preliminarii, ceea ce se tranduce în pierderea majorității absolute din Bavaria. Partidul a avut un sprijin de peste 40% începând cu anul 1954, după cum notează The Guardian. 
Markus Soder, prim-ministrul Bavariei, a declarat că a fost o „zi dificilă” pentru Uniunea Social Creștină.
Printre partidele victorioase se numără ecologiștii din Partidul Verzilor, pro-imigrație, care și-au dublat voturile, ajungând astfel la pragul de 17.8%. Partidul Verzilor a devenit astfel a doua cea mai mare fracțiune din Parlamentul regional. Partidul Social Democrat și-a pierdut poziția secundă, având un sprijin de doar 9.5%. 
„Astăzi, Bavaria a votat pentru drepturile omului și umanitate”, a spus vicepreședintele Partidului Verzilor, Annalena Baerbock. 
Partidul Social Democrat a dat vina pe performanțele slabe ale coaliției de la Berlin pentru rezultatele slabe obținute în urma votului. 
Bavaria este una dintre cele mai bogate zone din sudul Germaniei, iar impactul alegerilor locale este considerat de o importanță majoră atât pe plan național, cât și pe plan european. Angela Merkel nu a făcut nicio declarație după publicarea rezultatelor. 

×