x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Universitatea de Medicină din Tokyo oferă locuri şi pentru femei, după ce a fost acuzată de sexism

Universitatea de Medicină din Tokyo oferă locuri şi pentru femei, după ce a fost acuzată de sexism

08 Noi 2018   •   17:04
Universitatea de Medicină din Tokyo oferă locuri şi pentru femei, după ce a fost acuzată de sexism

O facultate de medicină din Japonia, aflată într-un scandal în care este acuzată de sexism, a acceptat zeci de femei, care au fost respinse pe nedrept pentru a face loc candidaţilor de sex masculin, scrie The Guardian.

Universitatea de Medicină din Tokyo a afirmat că va accepta femeile ale căror punctaje la examenul de admitere au fost reduse în mod deliberat pentru a limita numărul de fete admise.

De asemenea, facultatea, care a atras un val de critici când practica a fost expusă, obişnuia să mărească punctajele obţinute de bărbaţi, pentru a putea asigura un număr considerabil de bărbaţi care profesează în medicină.

Facultatea a practicat obiceiul timp de mai mult de un deceniu, iar pentru a-şi motiva acţiunea, conducerea facultăţii a afirmat că femeile doctor au obişnuinţa de a renunţa la profesie în momentul în care îşi întemeiază o familie.

Preşedintele universităţii, Yukiko Hayashi, şi-a cerut scuze şi a spus că 67 de femei, care au fost excluse pe nedrept în ultimii doi ani, vor putea să înceapă cursurile în aprilie 2019.

 

 

×