x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Unul dintre cei mai periculoși comandanți ai ISIS se află în Europa, împreună cu 400 oameni de încredere

Unul dintre cei mai periculoși comandanți ai ISIS se află în Europa, împreună cu 400 oameni de încredere

31 Dec 2016   •   13:27
Unul dintre cei mai periculoși comandanți ai ISIS se află în Europa, împreună cu 400 oameni de încredere

Lavdrim Muhaxheri, fost militar NATO, acum unul dintre comandanții Statului Islamic, împreună cu 400 dintre cei mai de încredere oameni ai săi, au ajuns în Europa, deghizați în refugiați, spun surse din cadrul serviciilor secrete italiene, citate de Daily Mail.

Muhaxheri, cunoscut și sub numele de Abu Abdullah al Kosova, este un albanez kosovar. 

El este unul dintre cei mai cunoscuți generali ISIS tocmai pentru că este străin și pentru că a recrutat numeroși luptători.

Muhaxheri a plecat în Siria la sfârșitul anului 2012 și a apărut în mai multe videoclipuri de propagandă în care le cere albanezilor să se alăture jihadului și în care el însuși apare decapitând sau aruncând în aer prizonieri.

În septembrie 2014 Departamentul de Stat al SUA l-a declarat terorist și este căutat de Interpol.

Sosirea sa in Europa coincide cu planurile de atac împotriva echipei de fotbal a Israelului care urmează să joace cu selecționata Albaniei. Muhaxheri pănuiește să atace instituții din Kosovo cât și biserica ortodoxă din Serbia.

Citând o sursă anonimă a forțelor de securitate italiene, 'L'Espresso scrie că: ”Numeroși jihadiști se întorc în Europa și în Balcani, plănuint atacuri teroriste în inima continentului. Unii dintre ei au putut fi iddentificați de serviciile de securitate, însă alții au reușit să traverseze granițele europene.
 

×