x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Unul dintre cei mai populari miniştri din Franţa şi-a anunţat demisia la radio

Unul dintre cei mai populari miniştri din Franţa şi-a anunţat demisia la radio

28 Aug 2018   •   15:30
Unul dintre cei mai populari miniştri din Franţa şi-a anunţat demisia la radio

Comitetul pentru climat al lui Emmanuel Macron a fost ţinta atacurilor, după ce Ministrul Mediului şi-a dat demisia, afirmând că preşedintele Franţei nu face suficient de multe pentru protejarea mediului, notează The Guardian.

Nicolas Hulot, un celebru ecologist şi fost prezentator TV, a anunţat la un post de radio că pleacă din guvern din cauza “acumulării de dezamăgiri” în privinţa măsurilor de a combate schimbările climatice, de a apăra biodiversitatea şi de a răspunde celorlalte ameninţări în privinţa mediului.

Demisia lui Hulot este o lovitură puternică pentru Macron şi pune sub semnul întrebării credibilitatea preşedintelui în privinţa protecţiei mediului. Deşi nu a făcut din problemele mediului o parte majoră a campaniei sale prezidenţiale, acesta le-a menţionat în mai multe rânduri ca fiind un simbol al politicilor sale progresiste şi a distanţării faţă de decizia lui Donald Trump de a retrage SUA din Acordul Climatic de la Paris.

Hulot, care a fost unul dintre cei mai populari miniştri din guvern, a spus la radio că “paşii mici” făcuţi de Franţa şi alte naţiuni pentru a încetini încălzirea globală şi a preveni colapsul biodiversităţii sunt inadecvaţi. “Nu vreau să creez iluzia că facem faţă”, a spus acesta. “Nu pot să mă mai mint.”

Hulot şi-a anunţat demisia după ce guvernul a spus că va relaxa legislaţia privind vânătoarea, o măsură menită să crească popularitatea lui Macron în zona rurală.

×