x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Unul dintre fiii lui Gaddafi, mort la Syrta

Unul dintre fiii lui Gaddafi, mort la Syrta

de Agerpres    |    20 Oct 2011   •   14:11

Fiul liderului libian ucis Muammar Gaddafi, Mo'tassim, a fost gasit mort la Syrta, unde tatal sau a fost ucis joi, a afirmat Mohamed Leith, un comandant al fortelor noului regim angrenate in luptele din oras, relateaza AFP.

"L-am gasit mort. Am depus trupul sau, ca si pe cel al (ministrului Apararii din fostul regim libian), Abu Bakr Younus Jabr, intr-o ambulanta, pentru a le transporta la Misrata', a precizat comandantul care a anuntat anterior si decesul lui Gaddafi.

Cu putina vreme in urma, Reuters a anuntat ca Mo'tassim a fost capturat in viata la Syrta de fortele Consiliului National de Tranzitie (CNT). Al-Arabiya a anuntat chiar ca va difuza imagini cu Mo'tassim in viata, dupa capturarea sa. "Informatiile noastre de la comandantii din teren sunt ca Mo'tassim Gaddafi a fost capturat in viata la Syrta', a declarat ministrul Informatiei, Mahmoud Shammam. El a precizat totusi ca nu a putut verifica informatia.

Fiul lui Gaddafi Saif al-Islam ar fi inca in libertate in sudul desertului libian, potrivit declaratiei unui alt lider al CNT pentru Al-Jazira.

×