x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Unul dintre membrii comando-ului care l-a ucis pe Bin Laden îşi pune aventura pe hârtie

Unul dintre membrii comando-ului care l-a ucis pe Bin Laden îşi pune aventura pe hârtie

23 Aug 2012   •   18:00
Unul dintre membrii comando-ului care l-a ucis pe Bin Laden îşi pune aventura pe hârtie

O carte care povesteste raidul in care a fost ucis Osama ben Laden in Pakistan, scrisa de un fost Navy SEAL, care a participat la aceasta operatiune, urmeaza sa fie publicata luna viitoare.

"No Easy Day" (O zi dificila), care va aparea pe 11 septembrie, o data sensibila, in plina campanie prezidentiala americana, se doreste "o relatare la persoana intai asupra misiunii care l-a ucis pe ben Laden", conform BBC.co.uk, care citeaza un reprezentant al Editurii Penguin USA.

Autorul a scris cartea sub pseudonimul Mark Owen, iar numele tuturor membrilor Navy SEAL, fortele speciale de elita din cadrul Marinei Statelor Unite) mentionati in carte au fost schimbate "pentru securitatea lor".

Secretul a fost bine pastrat. Pentagonul a anuntat ca nu a fost avertizat in avans. in plina campanie electorala, in contextul in care raidul impotriva fostului sef al retelei teroriste Al-Qaida este prezentat ca un succes al presedintelui democrat Barack Obama, cartea va provoca o anumita emotie.

Mark Owen este prezentat de catre Dutton ca fost membru SEAL, care a condus una dintre echipele care au atacat resedinta lui Osama ben Laden din Abbottabad, in Pakistan, la 2 mai 2011.

El a fost "unul dintre primii" membri ai comandoului care a ajuns la etajul trei al casei in care se ascundea ben Laden si "a fost prezent cand a murit", potrivit editurii.

Cartea, care il are drept coautor pe jurnalistul Kevin Mauer, urmeaza sa apara simultan in Marea Britanie si Brazilia, a precizat Penguin USA.

×
Subiecte în articol: osama bin laden comando navy seal