x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Unul dintre ultimii criminali de război nazişti în viaţă, ungurul Sandor Kepiro, a fost achitat

Unul dintre ultimii criminali de război nazişti în viaţă, ungurul Sandor Kepiro, a fost achitat

de Marina Constantinoiu    |    18 Iul 2011   •   13:02
Unul dintre ultimii criminali de război nazişti în viaţă, ungurul Sandor Kepiro, a fost achitat

Presupusul criminal de razboi nazist ungar Sandor Kepiro, in varsta de 97 de ani, a fost achitat de acuzatia privind complicitate la comiterea de crime de razboi in Serbia in 1942, anunta tribunalul din Budapesta, citat de AFP.

Sandor Kepiro era considerat drept unul dintre ultimii presupusi criminali de razboi nazisti inca in viata, precizeaza AFP.

Parchetul ceruse condamnareea sa la inchisoare, in timp ce avocatii apararii doreau anularea procesului sau achitarea.

Sando Kepiro, fost capitan de politie, era acuzat de "complicitate la acte de crime de razboi" in timpul unui raid efectuat intre 21 si 23 ianuarie 1942, la Novi Sad, astazi teritoriul Serbiei. Novi Sad a fost anexat Ungariei, un aliat al Germaniei naziste.

Cel putin 1.200 de civili, evrei si sarbi, au murit in urma acestui masacru. Sandor Kepiro era considerat raspunzator direct pentru moartea a 36 de persoane si risca inchisoarea pe viata.

El a fost deja condamnat de doua ori, in 1944 si in 1946 pentru raidul de la Novi Sad (la zece si, respectiv, 14 ani de inchisoare), dar nu si-a ispasit pedeapsa, deoarece a fugit in Ungaria din 1944.

×
Subiecte în articol: nazist criminal de razboi sandor kepiro