x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE Germania nu a primit confirmarea retragerii trupelor americane NATO de pe teritoriul său

UPDATE Germania nu a primit confirmarea retragerii trupelor americane NATO de pe teritoriul său

08 Iun 2020   •   14:59
UPDATE Germania nu a primit confirmarea retragerii trupelor americane NATO de pe teritoriul său

Autoritățile germane nu au primit încă vreo confirmare din partea Washingtonului cu privire la informaţiile potrivit cărora SUA intenţionează să retragă mii de militari din Germania, a declarat ministrul apărării german Annegret Kramp-Karrenbauer, citat de Reuters.

Kramp-Karrenbauer, președinta Uniunii Democrat-Creştine (CDU), partidul aflat la guvernare al cancelarului Angela Merkel, nu a vrut să facă speculaţii.

"Nu vreau să speculez asupra unui lucru pentru care nu am nicio confirmare. Realitatea este că prezenţa trupelor SUA în Germania este benefică întregii securităţi a alianţei NATO, deci şi securităţii americane. Aceasta este fundamentul pe baza căruia colaborăm", a spus ea.

O înaltă oficialitate americană a declarat, la sfârșitul săptămânii trecute, că preşedintele Donald Trump ar fi ordonat retragerea a 9.500 de militari americani din Germania, aliat în NATO care are pe teritoriul său circa 34.500 de militari.

ȘTIRE INIȚIALĂ Decizia președintelui american Donald Trump de a retrage o parte din trupele NATO din Germania a fost criticată de coordonatorul pentru relaţiile transatlantice, transmite Reuters.

Șeful Casei Albe a ordonat ca 9.500 de militari americani să fie retraşi din Germania, aliat al NATO care unde se află 34.500 de militari, a declarat o înaltă oficialitate americană.

"Acest lucru este complet inacceptabil, mai ales de vreme ce nimeni la Washington nu s-a gândit să informeze în avans despre acest lucru Germania, aliatul lor din NATO", a spus Beyer, membru al Uniunii Democrat-Creştine (CDU), partidul de guvernământ al cancelarului Angela Merkel.

Și șeful diplomaţiei germane Heiko Maas a declarat că regretă retragerea militarilor americani din Germania şi a descris relaţiile Berlinului cu SUA drept complicate.

×
Subiecte în articol: nato sua germania