x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE Nobel 2019 pentru pace: Premierul etiopian Abiy Ahmed pentru reconcilierea cu Eritreea

UPDATE Nobel 2019 pentru pace: Premierul etiopian Abiy Ahmed pentru reconcilierea cu Eritreea

11 Oct 2019   •   12:25
UPDATE Nobel 2019 pentru pace: Premierul etiopian Abiy Ahmed pentru reconcilierea cu Eritreea
Sursa foto: antena1

Premierul etiopian Abiy Ahmed este laureatul Premiului Nobel pentru Pace pe 2019, a anunţat Berit Reiss-Andersen, preşedinta Comitetului Nobel. Acesta primește trofeul pentru eforturile sale în scopul reconcilierii istorice a ţării sale cu Eritreea. El a fost unul dintre principalii favoriți. 

Alegerea a fost dificilă, Comitetul trebuind să decidă dintre  301 de nominalizări, reprezentând 223 de persoane şi 78 de organizaţii, ceea ce a însemnat a patra cea mai lungă listă din 1901 și până în prezent.

Printre favoriți a fost și Greta Thunberg, tânăra suedeză care militează pentru combaterea schimbărilor climatice şi cea care a inspirat protestele globale "Fridays for Future", cu o cotă de 1,37 la casa Ladbrokes. Experţii au avut însă dubii serioase în legătură cu această alegere, luând în calcul faptul că ea are numai 16 ani.
Pe listă s-a aflat și președintele american Donald Trump, șansele acestuia fiind considerate infirme. Dar orice pronostic este greu de făcut, dat fiind secretul din jurul candidaturilor, care trebuie să rămână secrete timp de cel puţin 50 de ani.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: nobel