x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Uraganul Harvey a adus inundații fără precedent în Huston. Sute de persoane au avut nevoie de intervenția salvatorilor

Uraganul Harvey a adus inundații fără precedent în Huston. Sute de persoane au avut nevoie de intervenția salvatorilor

28 Aug 2017   •   15:11
Uraganul Harvey a adus inundații fără precedent în Huston. Sute de persoane au avut nevoie de intervenția salvatorilor

Sute de persoane au fost salvate, iar alte câteva sute încearcă să rămână în siguranță, după ce uraganul Harvey a lovit orașul Huston, provocând inundații pe scară largă și creând anxietate pentru milioane, scrie The Independent.

Cel puțin două persoane au fost omorâte, iar multe altele au fost rănite, în timp ce oficialii avertizau locuitorii să aștepte pe acoperișurile caselor pentru a fi salvați. Mii de oameni au fost evacuați în adăposturi comunitare provizorii, în timp ce majoritatea s-au îngrămădit în casele lor.

Ploaia puternică continuă să cadă în Huston și în apropiere de Galveston. Uraganul Harvey a stagnat și nu se așteaptă ca acesta se plece de pe coasta de mijloc a Texasului până luni. Centrul Național al Uraganelor a declarat că Harvey va continua să reprezinte o amenințare pentru comunitățile de coastă.

„Intensitatea acestor precipitații este dincolo de orice experimentat înainte. Inundațiile catastrofale sunt în desfășurare și se așteaptă să continue pentru câteva zile.”, conform Serviciului Meteo Național.

Furtuna a ajuns vineri ca un uragan de categoria 4, cu vânturi de până la 130 km/h, ajungând pe uscat în Rockport, la 30 de mile de Cortpus Christi, și apoi scăzând din viteză pe măsură ce se îndepărta spre interior. În noaptea de duminică, furtuna se mișca foarte încet și aducea cantități imense de apă, mai scrie sursa citată.

×