x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Uraganul Harvey se apropie de Texas. Zeci de mii de persoane au fost evacuate

Uraganul Harvey se apropie de Texas. Zeci de mii de persoane au fost evacuate

25 Aug 2017   •   13:02
Uraganul Harvey se apropie de Texas. Zeci de mii de persoane au fost evacuate

Zeci de mii de oameni au fost evacuați, rafinăriile de petrol se preconizează că vor fi închise, iar 700 de membrii ai Gărzii Naționale sunt chemați, deoarece Uraganul Harvey, cel mai mare uragan din ultimii 12 ani, va ajunge în Texas, relatează The Guardian.

Mai multe orașe de-a lungul coastei Golfului, inclusiv orașele Nueces, Calhoun și Brazoria, au ordonat mandate de evacuare în zonele de mică altitudine. Guvernatorul Texasului, Greg Abbott, a solicitat în jur de 700 de membri din Garda Națională a statului și a pregătit elicoptere militare în Austin și San Antonio pentru căutări și evacuări de urgență.

Harvey, care se va apropia de coastă vineri, va fi primul uragan care a lovit Texasul de la Uraganul Ike din 2008. Șeful Serviciului Meteorologic Național, Louis Uccellini, a declarat că furtuna prezintă „un risc grav pentru oamenii din Texas”. Acesta a mai precizat că Urganaul Harvey, care va dura până la mijlocul săptămânii următoare, va aduce ploi extreme care vor cauza inundații, o puternică furtună și vânturi extreme.

Joi seară, la ora locală 19.00, uraganul era situat în categoria întâi, pe o scală de cinci trepte. Acesta avea rafale de 140 de kilometri pe oră, se afla la peste 400 de kilometri de coaste și se deplasa cu aproximativ 17 kilometri pe oră. În urmă cu puțin timp, uraganul a crescut în intensitate și a fost încadrat în categoria doi.

Uraganul va atinge coasta vineri seară sau duminică dimineață, între Portul O Connor și Golful Matagorda, o coastă de circa 30 de kilometri. Zona a absorbit numeroase furtuni din Golful Mexicului.

×