x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Uraganul Irma a fost încadrat în categoria 4. Stare de urgenţă în Caraibe şi Florida

Uraganul Irma a fost încadrat în categoria 4. Stare de urgenţă în Caraibe şi Florida

05 Sep 2017   •   11:31
Uraganul Irma a fost încadrat în categoria 4. Stare de urgenţă în Caraibe şi Florida

A fost declarată stare de urgenţă în Caraibe în condiţiile în care Uraganul Irma a intrat în categoria 4 a furtunilor şi se preconizează că va ajunge în Caraibe marţi, scrie The Guradian.

Furtuna a adus vânturi de 215 km/h în după-amiaza zilei de luni, iar Centrul Naţional pentru Uragane din SUA a afirmat că se aşteaptă ca acestea să devină mai puternice. În acel moment, Irma se afla la 790 km distanţă şi se apropia cu o viteză de 20 km/h.

“Privim Irma ca un eveniment foarte semnificativ”, a spus directorul executiv al Agenţiei de Gestionare a Situaţiilor de Urgenţă din Caraibe. “Nu-mi pot aminti o furtună tropicală care să se fi dezvoltat atât de repede într-un uragan major înainte de a ajunge în centrul Caraibelor.”, a mai spus acesta.

Luni, Puerto Rico a declarat stare de urgenţă şi a activat Garda Naţională. Florida a urmat exemplul. Centrul pentru Uragane se aşteaptă ca Irma să ajungă în sudul Floridei sâmbătă, iar rezidenţii americani au fost îndemnaţi să monitorizeze progresul furtunii în cazul în care afectează Georgia sau Carolina.

×