x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Uraganul Michael devine din ce în ce mai puternic

Uraganul Michael devine din ce în ce mai puternic

10 Oct 2018   •   09:35
Uraganul Michael devine din ce în ce mai puternic

Uraganul Michael a devenit o furtună de categoria 4, pe măsură ce se apropie de Golful Mexic. Astfel, uraganul poate aduce alunecări de teren catastrofale de-a lungul Florida Panhandle, unde zeci de mii de persoane au fugit deja din calea furtunii, scrie The Guardian

Vântul ar putea ajunge la 190 de km/h, miercuri, potrivit Centrului Național al Uraganelor (NHC) din Miami. Guvernatorul Rick Scott a declarat că uraganul va fi „cea mai distrugătoare furtună care a lovit Florida Panhandle în ultimele decenii”. Specialiștii sunt de părere că viteza vântului va crește chiar înainte ca furtuna să ajungă în Florida. 
Peste 20 de milioane de persoane din cinci state - Florida, Alabama, Georgia, Carolina de Sud și Carolina de Nord - se aflau sub avertizare de uragan sau furtună tropicală marți seară, iar zeci de mii de persoane au părăsit deja zonele de coastă de altitudine joasă. 
Furtuna a dus la moartea a 13 persoane în Caraibe și America Centrală.
Donald Trump a permis ca resursele federale pentru managementul situațiilor de urgență să fie trimise către Florida.
Autoritățile au anunțat că uraganul a ajuns la categoria 4, fiind „extrem de periculoasă” și cu potențialul de a distruge zone mari, dar și de a lăsa casele fără electricitate pentru câteva săptămâni. 
„Vă rog să evacuați acum”, a spus șeriful din Bay, Tommy Ford, avertizând că valurile au ajuns deja la înălțimea de aproape 3,5 metri. „Nu pot să subliniez suficient de puternic importanța de a pleca cât de repede puteți. Rutele de evacuare se pot transforma rapid în coșmaruri în trafic.”
Ford a mai precizat că locuitorii „nu vor fi luați cu forța din case”, dar a avertizat că cei care rămân vor fi pe cont propriu. 
 

×
Subiecte în articol: uraganl michael florida panhandle