x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Urmările cutremurului din Mexic. Cel puțin cinci oameni au murit

Urmările cutremurului din Mexic. Cel puțin cinci oameni au murit

08 Sep 2017   •   11:45
Urmările cutremurului din Mexic. Cel puțin cinci oameni au murit

Cutremurul cu magnitudinea de 8.4, care a zguduit coasta Mexicului, s-a soldat cu moartea a cel puțin cinci persoane, evacuări masive și pericolul producerii de tsunami, relatează The Guardian.

Cutremurul s-a petrecut la 165 kilometri vest de statul Chiapas la puțin timp după miezul nopții, ora locală, joi. Acesta a fost cel mai puternic cutremur care a lovit țara din 1985, conform Agenției pentru protecția civililor.

Moartea a trei persoane a fost confirmată în Chiapas, iar a altor două în Tabasco. Centrul pentru avertizări în caz de tsunami din Pacific a avertizat că valuri de până la trei metri pot lovi coasta.

Guvernatorul statului Tabasco, Arturo Nunez, a afirmat că cele două persoane care au decedat erau copii. Unul dintre ei a murit după ce un perete s-a prăbușit peste el, iar cel de-al doilea era un bebeluș care a murit într-un spital de pediatrie după ce a fost afectată electricitatea.

Ințial, valuri de un metru au fost înregistrate în orașul mexican Salina Cruz. Centrul pentru tsunami a prezis valuri între 0,3 și un metru în Cook Islands, Ecuador, El salvador, Fiji, French Polynesia, Guatemala și Kiribati.

 

×
Subiecte în articol: mexic cutremur efecte