x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Următoarea audiere a lui Strauss-Kahn, amânată pentru 1 august

Următoarea audiere a lui Strauss-Kahn, amânată pentru 1 august

de Marina Constantinoiu    |    11 Iul 2011   •   21:00

Urmatoarea audiere a lui Dominique Strauss-Kahn in fata justitiei americane, programata initial pentru 18 iulie, a fost amanata pentru 1 august, au anuntat, luni, procuratura din New York si avocatii fostului director FMI, citati de AFP.

"Speram ca, pana atunci, procurorul va lua decizia necesara de a renunta la acuzatiile impotriva lui Struass-Kahn", afirma, intr-un comunicat, avocatii Benjamin Brafman si William Taylor. Procurorul Cyrus Vance a confirmat amanarea audierii, precizand ca "ancheta in acest caz continua".

Fostul director FMI urma sa compara la 18 iulie in fata tribunalului penal din Manhattan, el fiind vizat de sapte capete de acuzare, printre care se numara sechestrare de persoana si tentativa de viol.
Dominique Strauss-Kahn este cercetat in continuare pentru agresiune sexuala, in baza depozitiei unei cameriste originare din Guineea, care a afirmat ca acesta a violat-o in apartamentul sau de la hotelul Sofitel din New York, in data de 14 mai.

"Scopul amanarii (audierii) este sa permita celor doua parti sa-si continue ancheta in acest caz", a precizat procuratura din New York, fara a oferi alte detalii.

La inceputul lunii iulie, justitia a decis suspendarea masurii de consemnare la domiciliu a lui Dominique Strauss-Kahn, iar ulterior credibilitatea reclamantei a fost pusa sub semnul intrebarii.

×