x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Următorul număr al Charlie Hebdo va apărea în 2,5 milioane de exemplare

Următorul număr al Charlie Hebdo va apărea în 2,5 milioane de exemplare

de Marina Constantinoiu    |    23 Feb 2015   •   19:31
Următorul număr al Charlie Hebdo va apărea în 2,5 milioane de exemplare

Săptămânalul de satiră francez Charlie Hebdo, a cărui redacţie a fost, practic, decimată în urma unui atac terorist, va reapărea pe tarabe, pentru prima oară de la 14 ianuarie. Următorul număr va fi tras în 2,5 milioane de exemplare.

“C'est reparti!” (“Reporneşte!”). Asta stă scris pe prima pagină a săptămânalului. Noul număr al Charlie Hebdo a fost dezvăluit luni pe site-ul cotidianului francez Liberation, al cărui sediu găzduieşte provizoriu echipa săptămânalului de satiră.

Ziarul va fi difuzat miercuri în 2,5 milioane de exeplare, la peste o lună de la ultima apariţie editorială, cunoscută sub numele de “numărul supravieţuitorilor” atacului terorist de la 7 ianuarie, scrie Le Parisien.

Pe prima pagină tronează, evident, o caricatură. O amestecătură de personaje şi simboluri, de la Marine Le Pen, Nicolas Sarkozy, un preot catolic, un jihadist cu un Kalaşnikov între dinţi... toţi reprezentaţi drept câini de către caricaturistul Luz. Haita încearcă să prindă un alt câine, care ţine în dinţi un număr din Charlie Hebdo.

Cele 2,5 milioane de exemplare sunt, cu siguranţă, mult mai multe decât tirajul obişnuit (câteva zeci de mii de exemplare), dar mult sub cele 8 milioane de exemplare vândute imediat după atentatul din 7 ianuarie.


×