x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VACANȚĂ în IAD. S-au infectat cu VIERMI care îi MĂNÂNCĂ DE VII

VACANȚĂ în IAD. S-au infectat cu VIERMI care îi MĂNÂNCĂ DE VII

11 Ian 2013   •   14:17
VACANȚĂ în IAD. S-au infectat cu VIERMI care îi MĂNÂNCĂ DE VII

Pentru Ally Vagg și prietenul ei Bryan Williams, călătoria pe Amazon ar fi trebuit să fie vacanta vietii lor. Și a fost, doar că in alt sens. Cuplul, din Australia, a ramas în Bolivia și nu li se permite să se întoarcă acasă după ce s-au infectat cu parazit care ii mananca de vii, scrie dailymail.

Initial a inceput sa-i manance pielea, cei doi crezand ca s-au iritat de la plantele de care s-au atins, in timpul vizitei lor prin jungla Amazoniana, sau de la mușcăturile de țânțar - destul de abundente în acea parte a lumii. Însă, spre groaza lor, atât Ally și Bryan au început să se simtă ceva miscandu-se sub piele și, ocazional, cate un viermisor iesea din unele răni.

Ajungand la spital, au fost diagnosticati cu o infecție severa, produsa de o musca, "Bot Fly", mai exact  "Dermatobia hominis", singura din familia Oestridae care-si face cuib si se reproduce numai in tesut uman. Restul familiei Oestridae prefera mamiferele.

Medicii i-au informat pe cei doi ca au până la 50 de ouă în fiecare rană deschisa, in cazul lor intepaturi de tantari. De asemenea, cuplul a primit si crunta veste ca nu prea au ce sa faca, decat sa astepte ca larvele sa devina mature, sa iasa singure din rani si sa se transforme in muste.

"Mi-am ridicat tricoul si-am putut sa vad ce parea a fi capul unei larve iesind din rana produsa de intepatura unui tantar. Arata ca viermele care se foloseste ca momeală de pescuit,'' a declarat Williams. Pana acum, doctorii le-au putut extrage doar șapte larve de pe stomac, spate și picioare. Restul se vor hrani in continuare cu tesutul oamenilor, pana vor ajunge la maturitate.


×
Subiecte în articol: vacanta cosmar parazit bot fly amazon