x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Văduva şi fiul lui Pablo Escobar, în vizorul justiției argenitiniene

Văduva şi fiul lui Pablo Escobar, în vizorul justiției argenitiniene

20 Oct 2017   •   21:20
Văduva şi fiul lui Pablo Escobar, în vizorul justiției argenitiniene

Văduva şi fiul lui Pablo Escobar sunt în vizorul justiţiei din Argentina, unde s-au refugiat după moartea celebrului traficant de droguri columbian, pentru o presupusă spălare de bani, au anunţat vineri surse judiciare, relatează AFP. 

Victoria Henao Vallejos şi Juan Pablo Escobar Henao, care au adoptat noi indentităţi în Argentina la câteva luni după moartea baronului drogurilor în 1993, sunt suspectaţi că ar fi perceput comisioane la o serie de tranzacţii imobiliare presupus frauduloase. 

Numele lor au apărut în documente cu prilejul percheziţiilor la reşedinţa unui promotor imobiliar argentinian, Mateo Corvo Dolcet, acuzat de poliţia financiară de spălare de bani pentru un presupus traficant de droguri, columbianul José Piedrahita Ceballos. 

Potrivit autorităţilor argentiniene, văduva şi fiul lui Escobar ar fi servit de intermediari între traficanţi şi promotorul argentinian. 

În cursul percheziţiilor, bunuri în valoare de 15 milioane de dolari, printre care şi lingouri de aur, au fost confiscate, potrivit unor surse judiciare. Şase persoane au fost arestate în cursul a circa treizeci de operaţiuni. 

Mateo Corvo Dolcet s-a declarat nevinovat şi a respins orice legătură cu spălarea de bani proveniţi din traficul de droguri. 

În momentul său de apogeu, Pablo Escobar a avut cea de a şaptea avere de pe planetă, fiind sursă de inspiraţie pentru cărţi, filme, seriale de televiziune şi chiar desene animate. 

Din imensa avere acumulată de baronul drogurilor, nu a mai rămas nimic, pentru că duşmanii săi "dintre care unii i-au fost prieteni în trecut", au revendicat-o ca "pradă de război", a spus în 2014 fiul său, care şi-a luat numele de Sebastian Marroquin. 

"A trebuit să renunţăm la toate bunurile sale şi sunt recunoscător pentru acest lucru" pentru că "acest lucru ne-a permis să reîncepem de la zero", a explicat el cu prilejul lansării cărţii sale "Pablo Escobar. Tatăl meu".AGERPRES

×