x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Văduva unui soldat spune că o postare virală pe Facebook, publicată sub numele ei, în care este apărat Donald Trump, este falsă

Văduva unui soldat spune că o postare virală pe Facebook, publicată sub numele ei, în care este apărat Donald Trump, este falsă

24 Oct 2017   •   12:11
Văduva unui soldat spune că o postare virală pe Facebook, publicată sub numele ei, în care este apărat Donald Trump, este falsă

Văduva unui soldat care a murit în Nigeria, la începutul acestei luni, a afirmat că pe Facebook circulă o postare, sub numele acesteia și care nu îi aparține, care îl apără pe președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, scrie BBC.

Myeshia Johnson spune că postarea în care este criticată membra Camerei Reprezentanților, Frederica Wilson, a fost publicată de o persoană care și-a asumat identitatea ei.

Moartea Sergentului La David Johnson a primit atenție internațională, după ce detalii referitoare la apelul de condoleanțe făcut de Donald Trump au fost făcute publice de Frederica Wilson. Aceasta a afirmat că președintele Trump i-a spus Myeshiei Johnson că soțul ei știa în ce se bagă, remarcile acestuia fiind insensibile.

Frederica Wilson a afirmat la un post de televiziune din Miami că a auzit conversația, când se îndrepta cu Myeshia spre aeroport pentru a primi sicriul în care se afla soțul acesteia. „Pentru mine, acesta este un lucru pe care îl poți spune într-o conversație, dar nu unei văduve care suferă”, a spus Frederica. „Toată lumea știe că atunci când pleci la război, este posibil să nu te întorci în viață. Dar nu îi amintești asta unei văduve”.

Donald Trump a spus că acuzațiile doamnei Wilson împotriva lui sunt false, iar, ulterior, în cadrul unei conferințe la Casa Albă, secretara de presă Sarah Sanders a condamnat-o pe aceasta pentru că a „politizat” problema.

În weekend, povestea a continuat cu o postare pe Facebook, scrisă, în aparență, de văduva Sergentului Johnson, în care o acuză pe Frederica Wilson că s-a folosit de moartea soțului ei pentru a obține câștig politic. „M-am săturat de acest politician care se folosește de soțul meu ca de o platformă politică.

Pe Twitter, postarea apare sub forma unui screenshot al unui tweet care a fost șters ulterior.

Myeshia Johnson a declarat pentru ABC News că nu ea a scris acele cuvinte.

Site-ul Snopes explică faptul că, deși data care apare în postare corespunde cu ziua în care Donald Trump a făcut apelul telefonic, ora nu este corectă: „Ora care apare este cu mai mult de o oră înainte ca președintele Trump să facă apelul telefonic, adică 16:45.”

De asemenea, în screenshotul care circulă pe Twitter, imaginea de profil este înadrată într-un pătrat, dar Facebook a schimbat, cu două luni în urmă, forma: de la pătrat la rotund.

×