x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Văduvele lui Osama bin Laden, condamnate de justiţia din Pakistan la 45 de zile de închisoare

Văduvele lui Osama bin Laden, condamnate de justiţia din Pakistan la 45 de zile de închisoare

de Mediafax    |    02 Apr 2012   •   21:00
Văduvele lui Osama bin Laden, condamnate de justiţia din Pakistan la 45 de zile de închisoare

Justitia pakistaneza le-a condamnat luni pe cele trei vaduve ale lui Osama bin Laden, dar si pe doua dintre fiicele acestuia, la cate 45 de zile de inchisoare pentru sejur ilegal pe teritoriul tarii, informeaza MEDIAFAX, care citeaza AFP.

"Judecatorul a anuntat o pedeapsa de o luna si jumatate pentru cele cinci acuzate. El le-a condamnat, de asemenea, la plata unei amenzi in valoare de 10.000 de rupii (82 de euro)", a declarat pentru presa Zakarya Ahmad Abdulfattah, fratele celei mai tinere dintre sotiile fostului lider al retelei teroriste Al-Qaida, yemenita Amal Abdulfattah.

"S-a dispus ca Ministerul de Interne sa organizeze repatrierea acestora" in tara lor, a anuntat, pe de alta parte, avocatul femeilor, Muhammad Aamir. El a adaugat ca aceste pedepse vor fi terminate de ispasit peste doua saptamani, acuzatele fiind arestate pentru sejur ilegal pe 3 martie.

Cele cinci femei si un numar nedeterminat de alti copii si nepoti ai lui Osama bin Laden se afla in custodia autoritatilor pakistaneze de la raidul militar american in care liderul Al-Qaida a fost eliminat, pe 2 mai, in nordul tarii.

×
Subiecte în articol: externe