x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Val de crime în Afganistan. Trei atentate asupra truplor NATO. De partea cealaltă, peste 30 de insurgenţi şi civili ucişi de bombardamente

Val de crime în Afganistan. Trei atentate asupra truplor NATO. De partea cealaltă, peste 30 de insurgenţi şi civili ucişi de bombardamente

16 Sep 2012   •   11:59
Val de crime în Afganistan. Trei atentate asupra truplor NATO. De partea cealaltă, peste 30 de insurgenţi şi civili ucişi de bombardamente

Trupele NATO din Afganistan au fost tinta a trei atentate, in acest week-end, in timp ce un bombardament NATO, efectuat azi, a ucis peste 30 de insurgenti, insa se pare ca si opt sau noua femei nevinovate.

Patru soldati NATO au fost ucisi azi, in provincia Zabol, intr-un atac in care se pare ca au fost implicati si membri ai politiei nationale afgane.

Atacul vine dupa ce vineri doi soldati americani au fost ucisi in baza militara Camp Bastion, iar sambata doi soldati britanici au fost impuscati mortal de un politist afgan.

In cursul zilei de azi, un bombardament al trupelor NATO in provincia Laghman a dus la moartea a peste 30 de insurgenti, insa, potrivit autoritatilor locale afgane, citate de BBC, in bombardament ar fi murit si opt sau noua femei nevinovate.

De asemenea, maiorul Adam Wojack, un purtator de cuvant pentru fortele internationale Isaf, a declarat ca intre cinci si opt civili ar fi putut fi ucisi in timpul bombardamentelor.

Zona vizata de raidul NATO este una impadurita, unde se ascund insurgentii afgani, dar unde vin si civilii, in specail femeile, pentru a aduna lemne de foc, spun autoritatile din Laghman.

×