x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Valul de căldură se întoarce în Japonia. Cel puţin două persoane şi-au pierdut viaţa

Valul de căldură se întoarce în Japonia. Cel puţin două persoane şi-au pierdut viaţa

31 Iul 2018   •   18:34
Valul de căldură se întoarce în Japonia. Cel puţin două persoane şi-au pierdut viaţa

Cel puţin două persoane şi-au pierdut viaţa marţi din cauza caniculei, în condiţiile în care un val intens de căldură s-a întors în Japonia după trecerea taifunului Jongdari prin partea de vest a ţării, a informat mass-media locală, citată de DPA. 

O femeie de 79 de ani din oraşul nordic Asahikawa a fost găsită inconştientă în apartamentul ei şi ulterior declarată moartă la spital, a informat agenţia de presă Kyodo. 

De asemenea, un bărbat în vârstă de 29 de ani a murit după ce colegii săi l-au găsit inconştient într-o fabrică din Tsu, în centrul Japoniei, a raportat Kyodo. 

În total, 119 persoane au murit din cauza insolaţiilor sau a altor incidente cauzate de căldură în luna iulie şi alte 49.838 de persoane au fost duse la spital, potrivit 
unor date preliminare publicate marţi de Agenţia pentru Managementul Focului şi Dezastrelor. 

Ambele cifre reprezintă un record, potrivit Agenţiei, care a început strângerea acestor date în 2008. 

Un val de căldură a afectat Japonia timp de aproape două săptămâni înainte sosirea taifunului Jongdari în weekend, cu temperaturi atingând maxime record. 

Mercurul a urcat la 41,1 grade Celsius în termometre în oraşul Kumagaya pe 23 iulie, la 60 de kilometri nord-vest de Tokyo - aceasta fiind cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată în Japonia. 

La începutul acestei luni, ploile torenţiale care au lovit vestul ţării au adus inundaţii şi alunecări de teren, soldate cu 225 de morţi şi 12 dispăruţi, potrivit Agenţiei Naţionale de Poliţie. 

Căldura sufocantă şi taifunul au împiedicat eforturile de recuperare în multe dintre zonele afectate de dezastre.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: val de caldura japonia canicula