x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Valul de frig siberian a ucis cel putin 24 de oameni in Europa

Valul de frig siberian a ucis cel putin 24 de oameni in Europa

28 Feb 2018   •   07:21
Valul de frig siberian a ucis cel putin 24 de oameni in Europa

Valul de frig provenind din Siberia botezat de britanici ”Bestia din Est”, ”Ursul din Siberia” în Olanda, ”tunul de zăpadă” în Suedia sau ”Moscova-Paris” în Franţa - a făcut noi victime.

 

Acest val de frig provoacă temeri cu privire la sănătatea celor mai fragili, a persoanelor fără adăpost sau peroanelor în vârstă şi perturbă transporturile. Cel puţin 24 de persoane au murit din cauza frigului începând de vineri.

Astfel, nouă persoane au decedat în Polonia, dintre care cinci în noaptea de luni spre marţi, patru în Franţa, trei în Cehia - persoane fără adăpost, cinci în Lituania, două în România - inclusiv o femeie în vârstă de 83 de ani găsită marţi acoperită de zăpadă în stradă - şi o persoană fără adăpost în Italia.

În Estonia, frigul a făcut în februarie şapte victime. Temperaturile urmează să rămână glaciale în noaptea de marţi spre miercuri. Spre exemplu, în Germania se aşteaptă -24°C, în Estonia -29°C, iar în Cehia -18°C.

În Suedia, -39,6°C au fost înregistrate luni în Laponia, iar Austria a înregistrat -25,4° la Flattnitz (sud) - un record în februarie.

Londra a fost afectată marţi de ninsori puternice. Ziarele britanice au publicat fotografii cu canotori pe râul Cam, acoperit de zăpadă, şi valuri îngheţate la Weston-super-Mare. OBSERVATOR

×