x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Van Rompuy: Măsurile de austeritate italiene, "cruciale" pentru zona euro

Van Rompuy: Măsurile de austeritate italiene, "cruciale" pentru zona euro

de Agerpres    |    14 Aug 2011   •   11:59

Presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a salutat in cursul unei convorbiri cu premierul italian, Silvio Berlusconi, masurile de austeritate adoptate de guvernul de la Roma, pe care le-a considerat "cruciale" pentru ansamblul zonei euro, semnaleaza duminica AFP.

"Am subliniat ca aceste masuri adoptate sunt capitale nu numai pentru Italia, ci si pentru zona euro in ansamblul ei", a declarat Herman Van Rompuy intr-un comunicat publicat dupa o convorbire telefonica, sambata seara, cu seful guvernului italian. Masurile financiare adoptate de Roma sunt "oportune si riguroase", a apreciat oficialul UE. Silvio Berlusconi a mai avut, sambata, convorbiri cu cancelarul german, Angela Merkel, si cu presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet, care si-au exprimat 'aprecierea' cu privire la aceste masuri.

Noul plan de austeritate prevede economii in valoare de 45,5 miliarde euro pe doi ani, in speranta de a pune capat atacurilor speculative impotriva Italiei, in contextul crizei datoriilor din zona euro.

×